Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© cumypah dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 mars 2013

Universal Robots satsar på momentkontroll i sina robotar

Danska robottillverkaren Universal Robots inför nu momentkontroll i sina robotar. Funktionen gör det möjligt att variera robotens styrka för att gripa och hantera föremÄl med olika dimensioner.
Företaget har Àven tagit fram en tillÀmpning med tvÄ robotarmar. TvÄarmsroboten efterliknar en mÀnniskas sÀtt att gripa föremÄl dÄ de tvÄ armarna Àr programmerade att arbeta tillsammans och försiktigt gripa ömtÄliga föremÄl mellan sig med variabel styrka.

- Ett viktigt försÀljningsargument för robotarna UR5 och UR10 Àr att de hela tiden uppgraderas. Efter inköpet kan anvÀndarna rÀkna med löpande programuppdateringar som ger dem tillgÄng till alla nya funktioner som vi utvecklar för vÄra robotar. Det innebÀr att investeringen alltid Àr framtidssÀker, sÀger Kristian Hulgard, regionsansvarig för Universal Robots i Sverige.

I stÀllet för dyrbar sensorteknik anvÀnder dessa robotarmar en unik, patenterad teknik som mÀter den elektriska strömstyrkan i lederna för att kontrollera styrka och rörelser. Det gör att robotarna kan sÀljas till ett lÀgre pris Àn andra automationslösningar. PÄ det sÀttet kan Àven smÄ och medelstora företag automatisera produktionen pÄ ett sÀtt som tidigare inte varit möjligt.

- För smÄ och medelstora företag Àr det viktigt att snabbt fÄ avkastning pÄ gjorda investeringar. VÄra robotar har ett lÄgt inköpspris, en mycket kostnadseffektiv drift och Àr lönsamma redan inom sex till Ätta mÄnader, sÀger Kristian Hulgard.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1