Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel-schweinert-dreamstime.com Elektronikproduktion | 02 april 2013

Nordiska ESD-rådet: Skolverket tar för lite ansvar för ESD

Som ett led i att förbättra kunskapen om ESD redan på gymnasiet och högskolan, har Nordiska ESD-rådet föreslagit Skolverket ett samarbete runt utformningen av ämnesplaner.
Statisk elektricitet och elektronik har aldrig varit en lyckad kombination och kommer aldrig att bli. Ett fullgott ESD-skydd (Electro Static Discharge) krävs i all elektronikproduktion och skapar förutsättningar för ett lågt felutfall och hög kvalité.

Som ett led i att förbättra kunskapen om ESD redan på gymnasiet och högskolan, har Nordiska ESD-rådet föreslagit Skolverket ett samarbete runt utformningen av ämnesplaner för elektronikinriktad utbildning. Nordiska ESD-rådet vill att det i högre grad ska finns möjlighet att välja ESD-kurser inom de elektronikrelaterade ämnesplanerna. Idag erbjuder bara drygt 10% av ämnesplanerna ESD-utbildning som en del i ämnesplanen.

Kent Jävert, ordförande i Nordiska ESD-rådet och ESD-ansvarig på Business Unit Networks inom Ericsson AB, efterlyser en högre grad av ESD-kunnande hos de ungdomar som idag lämnar skolvärlden för jobb inom elektronikindustrin. Kent Jävert säger:

”Det är av största vikt för elektronikindustrin att vi har möjlighet att anställa välutbildad personal, där bl a grundläggande kunskap om ESD-risker och användning av ESD-skyddsprodukter är en viktig aspekt vid rekryteringsarbetet”.

Nordiska ESD-rådet är ett nätverk av företag som aktivt arbetar med ESD-skyddsfrågor inom industri, utbildning, standardisering, provning, etcetera.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2