Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 05 februari 2002

Brittisk order till Ortivus

Bolaget har fått en första beställning om 8 Mobimed 300-system till Westcountry Ambulance Service som är Englands näst största ambulans-organisation.
I Storbritannien finns 34 ambulansorganisationer, varav 10 hittills har valt Mobimed till hela eller delar av sin ambulansflotta. Diskussioner pågår med ytterligare ett flertal ambulansorganisationer.

I Storbritannien finns ett nytt nationellt program som syftar till att minska tiden till under 60 minuter från larm till behandling för bl a patienter med hjärtinfarkt. Systemet har uppmärksammats för att utrustningen möjliggör målet i detta program. Det är systemets unika förmåga att omedelbart vid sjukvårdarens ankomst till patienten och under transporten kunna skicka patientinformation i realtid. Dessutom möjliggör systemet tvåvägskommunikation mellan ambulanspersonalen och specialisterna på hjärtklinikerna. D

Det innebär att i ambulanser utrustade med Mobimed kan patienter som drabbas av hjärtinfarkt få tidig propplösande behandling. Hjärtspecialisten på sjukhuset kan följa patienten, ställa diagnos och direkt besluta att inleda behandling redan i ambulansen. Vid hjärtinfarkter är detta av yttersta betydelse eftersom tiden mellan infarkt och inledd behandling är helt avgörande för resultatet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2