Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 05 februari 2002

Brittisk order till Ortivus

Bolaget har fÄtt en första bestÀllning om 8 Mobimed 300-system till Westcountry Ambulance Service som Àr Englands nÀst största ambulans-organisation.
I Storbritannien finns 34 ambulansorganisationer, varav 10 hittills har valt Mobimed till hela eller delar av sin ambulansflotta. Diskussioner pÄgÄr med ytterligare ett flertal ambulansorganisationer.

I Storbritannien finns ett nytt nationellt program som syftar till att minska tiden till under 60 minuter frÄn larm till behandling för bl a patienter med hjÀrtinfarkt. Systemet har uppmÀrksammats för att utrustningen möjliggör mÄlet i detta program. Det Àr systemets unika förmÄga att omedelbart vid sjukvÄrdarens ankomst till patienten och under transporten kunna skicka patientinformation i realtid. Dessutom möjliggör systemet tvÄvÀgskommunikation mellan ambulanspersonalen och specialisterna pÄ hjÀrtklinikerna. D

Det innebÀr att i ambulanser utrustade med Mobimed kan patienter som drabbas av hjÀrtinfarkt fÄ tidig propplösande behandling. HjÀrtspecialisten pÄ sjukhuset kan följa patienten, stÀlla diagnos och direkt besluta att inleda behandling redan i ambulansen. Vid hjÀrtinfarkter Àr detta av yttersta betydelse eftersom tiden mellan infarkt och inledd behandling Àr helt avgörande för resultatet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2