Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sterner Products Elektronikproduktion | 05 april 2013

Sterner Products passerar 25 miljoner

Leksands-baserade elektroniktillverkaren Sterner Products fortsÀtter att vÀxa.
Det rullar pÄ bra för Leksands-baserade kontraktstillverkaren Sterner Products. OmsÀttningen har nÄtt 25 miljoner och företaget Àr nu uppe i 17 anstÀllda. En av förklaringarna Àr att dippen i ekonomin under 2012 gick nÀstan obemÀrkt förbi:

– Vi sĂ„g nĂ€stan ingenting av lĂ„gkonjunkturen, förklarar Mikael Sterner. Jag tror att det beror pĂ„ att vi Ă€r specialiserade pĂ„ mindre serier, mellan 50-1000 kort i batcherna. Vi kan vara ganska flexibla av den anledningen.

Just flexibiliteten Àr ocksÄ nÄgot som man frÄn företagets sida har lyft upp som ett ledord i verksamheten.

– Vi har vissa kunder som har vĂ€ldigt mĂ„nga olika sorters kort. Att hantera ett par hundra olika varianter krĂ€ver sin man, med alla Ă€ndringar som ska göras.

Företagets kunder finns framför allt inom industri- och entreprenads-fordonsmarknaden, exempelvis skogsmaskiner.

Under Äret Àr prognosen att det blir ett stabilt Är i ungefÀr samma takt som det innanvarande. Mikael Sterner sÀger ocksÄ att i den kundbas man har, med mindre och medelstora företag, ser man inte nÄgon nedgÄng lÀngre.

– Jag tror att lĂ„gkonjunkturen har darrat av.

Bland de projekt som man nu arbetar med för framtiden, finns bland annat att byta ut en Àldre pick-and-place maskin frÄn Mydata mot en nyare. Sammantaget har man tre pick-and-place-maskiner pÄ företaget. Utöver det investerade Sterner förra Äret i utrustning för selektivlackering. En utbyggnad av de befintliga lokalerna Àr ocksÄ i görningen, nÄgot som Mikael Sterner hoppas ska vara fÀrdigt till Ärsskiftet.

SÄ hur stora vill man dÄ bli? En första mÄlsÀttning Àr att ta sig upp mot 50 miljoner, sedan fÄr framtiden utvisa vad som hÀnder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2