Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© morgenstjerne dreamstime.com Teknik | 08 april 2013

Tankesmedjan AutomaTHINK värvar nytt

Tankesmedjan AutomaTHINK fÄr nu nytillskott i form av bland andra Erik Lundqvist, chef för Robotdalen.
– För mig var det naturligtvis en sjĂ€lvklarhet att tacka ja till erbjudandet. Robotdalen arbetar för en sĂ„vĂ€l ökad som mer effektiv automation och vi sitter pĂ„ en vĂ€ldigt viktig kunskapsbank, sĂ€ger Erik Lundqvist.

AutomaTHINK Àr en tankesmedja som grundats av iAutomation; ett koncept skapat av alliansen Svenska Automationsgruppen, SAG, och mÀssarrangören Elmia. Konceptet vilar pÄ tvÄ tydliga ben; dels skapandet av nya affÀrer genom mÀssan Elmia Automation som genomfördes för första gÄngen i maj 2012, dels att lyfta fram de lÄngsiktiga utvecklingsfrÄgorna för svensk tillverkningsindustrin genom tankesmedjan AutomaTHINK.

Syftet Àr att kunna möta framtiden med en ny styrkeposition och utveckla industrin sÄ att den kan leva upp till de nya krav som stÀlls, sÄvÀl globalt som nationellt. Bland annat genom en ökad automationsgrad, tillgÄng till kompetent arbetskraft och effektivare energiutnyttjande.

Medlemmarna i AutomaTHINK Ă€r med Erik Lundqvist tolv till antalet och Ă€r hĂ€mtade frĂ„n forskningsinstitut, nĂ€ringslivet, arbetsgivar- och exportorganisationer, utbildningssektorn samt frĂ„n iAutomation. Övriga medlemmar Ă€r;

- Anders Ekdahl (ordförande), Svensk Industriförening Sinf
- Peter Nilsson, Stockholms Tekniska Institut
- Ulf Helles, Bosch Rexroth
- Johan Trouvé, VÀstsvenska Handelskammaren
- Peter Scott, Elmia
- Kerstin Dencker, KTH
- Louise Trygg, Linköpings Universitet
- Inge Johansson, Gnosjö
- Fredrik Sidahl, Fordonkomponentgruppen
- Elin Lydahl, Prové Management
- Manne Seifter, Svenska Automationsgruppen
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2