Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© beisea dreamstime.com Elektronikproduktion | 10 april 2013

Saab samarbetar med Nasa

Försvarsföretaget Saab har fÄtt ett prestigeuppdrag frÄn Nasa, gÀllande flygsÀkerhetsforskning.
Den amerikanska rymdflygstyrelsen Nasa har genom sitt flygsÀkerhetsprogram tilldelat Saab ett kontrakt för att utveckla scenariobaserade metoder för verifiering och validering (V&V).

Det hÀr Àr metoder som Àr tÀnkta att upptÀcka problem med auktoritet och autonomi, frÀmst i samband med tilldelning av behörigheter till automatiserade system. Under projektet ska Saab skapa scenarion och metoder som kan anvÀndas vid bedömning av sÀkerheten för bÄde nuvarande och framtida operativa koncept.

– Framtidens flygkoncept, till exempel avancerade system för att undvika kollisioner och flygbanebaserad drift, ger stora möjligheter att förbĂ€ttra flygets effektivitet och sĂ€kerhet, men det krĂ€vs noggranna tester innan koncepten kan införas i det amerikanska trafikledningssystemet National Airspace System, sĂ€ger Ken Kaminski, chef för Saabs dotterbolag Saab Sensis.

Han fortsÀtter:

– Saab ska utveckla nya metoder och scenarion som forskarna kan anvĂ€nda för att testa de komplexa nya koncepten, sĂ„ att vi i högre grad kan sĂ€kerstĂ€lla att de uppfyller alla sĂ€kerhetskrav.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2