Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aksim-pasko-dreamstime.com Elektronikproduktion | 10 april 2013

Enics riskbedömer situationen i Korea

SpĂ€nningarna pĂ„ den koreanska halvön ökar. Även om ingen vet vart det kommer att bĂ€ra börjar nu företag att titta pĂ„ riskerna, ett av dem Ă€r kontraktstillverkaren Enics.
Situationen i Korea Àr i dagslÀget mycket osÀker. Alla parter i konflikten tycks i dagslÀget förbereda sig pÄ att en sammandrabbning kan bli verklighet. En sÄdan skulle ocksÄ kunna fÄ förödande konsekvenser, inte bara för befolkningen, utan ocksÄ för industrin. Samsung skulle tillhöra ett av företagen som oundvikligen skulle drabbas hÄrt.

Med anledning av spÀnningarna har kontraktstillverkaren Enics valt att titta nÀrmare pÄ potentiella konsekvenser. Företaget skriver att situationen förvisso kan lösa sig men att man tittar pÄ hur en konflikt skulle pÄverka företagen i omrÄdet dÄ Korea Àr ett viktigt nav inom elektronikindustrin.

Enics har dĂ€rför format en arbetsgrupp,” task force”, för att analysera situationen och skapa en plan för hur man ska agera i hĂ€ndelse av en konflikt.

– För tillfĂ€llet hoppas vi pĂ„ en fredlig lösning, men vill ocksĂ„ ta de hĂ€r försiktighetsĂ„tgĂ€rderna gĂ€llande riskmigrering om det vĂ€rsta skulle intrĂ€ffa.

Än sĂ„ lĂ€nge har man inte sett nĂ„gra störningar i sin supply chain.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 09:52 V11.10.13-1