Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© andrzej thiel dreamstime.com Komponenter | 15 april 2013

Fingerprint Cards ansluter sig till GlobalPlatform

Fingerprint Cards Àr den nyaste medlemmen i GlobalPlatform, som ansvarar för standardisering av tillÀmpningar inom sÀkra chip-lösningar.
Som ny medlem i GlobalPlatform har FPC valt att fokusera pÄ arbetet inom kommittén GlobalPlatform Device, dÀr man arbetar med att definiera en öppen och sÀker arkitektur för konsumentelektronikprodukter samt övriga uppkopplade enheter. FPC kommer Àven att engagera sig i olika arbetsgrupper inom GlobalPlatforms, speciellt den som sÀrskilt fokuserar pÄ mobila enheter. HÀr arbetar man med att förtydliga de krav som stÀlls pÄ ett sÀkert ekosystem för mobila tjÀnster i syfte att etablera en generell infrastruktur för dessa tjÀnster.

Kevin Gillick, Executive Director pÄ GlobalPlatform, kommenterar:
”Det Ă€r fortsatt stort intresse för GlobalPlatforms arbete med att sĂ€kra tekniken för olika mobila enheter i takt med att allt mer kĂ€nslig information lagras i mobiltelefonerna. Fingeravtrycksteknologi kan spela en viktig roll för att verifiera en anvĂ€ndares identitet för sĂ€ker Ă„tkomst till mobiltjĂ€nster och dĂ€rför Ă€r vi glada över att denna marknad ökar sitt engagemang i vĂ„rt arbete.”

Jörgen Lantto, EVP, CTO och chef för Strategy and Product Management pÄ FPC, kommenterar:
”Fingeravtryckssensorer gör det bĂ„de sĂ€krare och enklare att genomföra sĂ€kra transaktioner, som Ă€r ett av mĂ„nga anvĂ€ndningsomrĂ„den för denna teknik. GlobalPlatform leder det globala standardiseringsarbetet för att möjliggöra sĂ€kra tillĂ€mpningar och tjĂ€nster. Genom vĂ„rt medlemskap kan vi hjĂ€lpa till att integrera fingeravtryckssensor i de industristandards som GlobalPlatform arbetat fram, för att driva standardiseringen ytterligare inom detta omrĂ„de och frĂ€mja en global kompatibilitet. Detta leder till en bredare anvĂ€ndning av GlobalPlatforms standards och kommer att bidra till ökad anvĂ€ndning av fingeravtryckssensorer för de nya tillĂ€mpningar som GlobalPlatform möjliggör.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2