Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© yury-shirokov-dreamstime.com Elektronikproduktion | 16 april 2013

Elimag Radarmekan AB i Mölndal i konkurs

Elimag Radarmekan AB i Mölndal kommer att lÀggas ned. IstÀllet satsar Àgaren HSF Group pÄ att stÀrka verksamheten i Vimmerby.
Elimag Radarmekan arbetar med frÀsning och höghastighetsbearbetning (HSM). Det gÀller bÄde protoyper och förserier, serietillverkning, ytbehandling och montering. Verksamheten har tills nu funnits pÄ tvÄ orter, Mölndal (försvar, telekom) och Vimmerby (tunga fordon).

FrÄn och med sommaren 2012 startades en rekonstruktion av Elimag Radarmekan med mÄlet att effektivisera i verksamheten och skÀra i kostnaderna. Ledningen för HSF Group valde att dela företaget i tvÄ delar för att pÄ sÄ sÀtt ge Vimmerby och Mölndal förutsÀttningar för att verka mer fritt.

I Vimmerby har verksamheten sedan legat stadig dÄ marknaden för tunga fordon har varit stabil.

OrderingÄngen i Mölndal fortsatte dock att sjunka nÀr konjunkturen pressade telekom- och försvarssegmenten. Ett beslut har dÀrför fattats som innebÀr att enheten i Mölndal ska avvecklas. Konkursförfarande har dÀrmed inletts. Sammantaget pÄverkas 26 anstÀllda i Mölndal.

– Under första kvartalet har orderingĂ„ngen i Mölndal varit sĂ„ lĂ„g att vi nödgades sĂ€tta den verksamheten i konkurs. I det lĂ€get hade vi redan knoppat av Vimmerbydelen, sĂ„ Elimag lever kvar i Vimmerby under namnet HSF Vimmerby AB, berĂ€ttar HSF Groups koncernchef Christer Alfredsson.

– För nĂ€rvarande Ă€r det 26 anstĂ€llda i Vimmerby. Men utvecklingen för enheten och verksamheten inom tunga fordon Ă€r bra. DĂ€rför tror vi att Vimmerby stĂ€rks och breddas framöver och vi hoppas kunna erbjuda jobb för mĂ„nga frĂ„n Mölndals-enheten, avslutar Christer Alfredsson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1