Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© renewable-energy/saniphoto-dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 april 2013

ABB gör jätteköp i solcells-världen

Styrelserna för ABB och Power-One har enats om en affär där ABB förvärvar Power-One för
6,35 dollar per aktie, motsvarande cirka 1 miljard dollar i bokfört värde.
De två företagen vill tillsammans skapa en global ledare inom den mest attraktiva och “intelligenta” delen av värdekedjan inom solcellssystem (fotovoltaisk solkraft).

Affären ger tillgång till ABB:s omfattande forskning och utveckling samt globala service- och säljorganisation och kompletterar ABB:s växande verksamhet inom solomriktare och ledande ställning inom kraftelektronik

ABB betonar också att tidpunkten är rätt då solcellsindustrin väntas växa med 10 procent per år - allt eftersom denna i många länder vinner konkurrenskraft som energislag i elnätet och väntas förändra energimixen på sikt.

”Solceller blir en allt viktigare del i omställningen till framtidens energimix eftersom de är ett allt
konkurrenskraftigare energislag i elnätet,” säger Joe Hogan, koncernchef för ABB. ” Power-One är ett välskött företag med högt anseende vad gäller teknisk innovation med fokus på de attraktiva och
intelligenta komponenterna inom solcellsbaserad solkraft. Power-One och ABB i kombination ligger helt i linje med vår strategi för 2015 och innebär en storskalig global aktör som kan konkurrera framgångsrikt och skapa värde för kunder, medarbetare och aktieägare.”

Power-One har nästan 3 300 medarbetare, främst i Kina, Italien, USA och
Slovakien. Under 2012 genererade företaget ett resultat före räntor, skatt och avskrivningar (EBITDA) på 120 miljoner dollar från en försäljning på cirka 1 miljard dollar.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1