Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tom_schmucker-dreamstime.com Elektronikproduktion | 23 april 2013

STMicro säljer Nokia-exklusiva komponenter till HTC

De redan problemdrabbade leveranserna av HTC One kan nu försenas ytterligare, efter att en domstol förbjudit HTC att anvÀnda den avsedda mikrofonen.
Finska Nokia har vunnit ett domstolsÀrende mot HTC gÀllande mikrofon-komponenter för HTC One, tillverkade av STMicroelectronics, det rapporterar flera tidningar. Beslutet, som fattades av domstolen i Amsterdam, innebÀr att HTC inte kan anvÀnda mikrofondelarna. Domstolen fastslog att det var Nokia som uppfann komponenten och att deras avsikt varit att anvÀnda dem exklusivt för de egna telefonerna. HTC saknar licens eller tillÄtelse frÄn Nokia att anvÀnda teknologin.

Vem som Àr den stora boven i dramat fÄr vara osagt, men tydligen har STMicro inte följt det avtal som innebÀr att komponenten ska vara Nokia-exklusiv i ett Är, ett avtal som löper ut i mars 2014, enligt Bloomberg.

The Guardian skriver ocksÄ att tillverkaren STMicro mÄste betala Nokia 50'000 euro för varje enskild mikrofon som sÀljs till andra parter, upp till en maximal summa om 1 miljon euro. HTC lÀr ocksÄ ha angett att de för diskussioner med STMicro om hur de nu ska gÄ vidare med Àrendet och vilka lösningar som kan bli tillgÀngliga.

Problemen kommer minst sagt olĂ€gligt för den redan försenade telefonen HTC One. Sedan tidigare har HTC petats frĂ„n ”tier 1”-status hos flera komponentleverantör, nĂ„got som försvĂ„rat möjligheterna att hĂ„lla produktionen uppe pĂ„ den nivĂ„ som krĂ€vts för att tillgodose order.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1