Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© roza-dreamstime.com Elektronikproduktion | 24 april 2013

Sämre för Ericsson

Ericssons försäljning landade för kvartalet på 52 miljarder kronor. Rörelseresultatet stannade på 2,1 miljarder kronor.
Försäljningen i kvartalet uppgick till SEK 52,0 miljarder. Justerad för valutaeffekter och valutasäkringar ökade försäljningen med 7% jämfört med samma kvartal föregående år och minskade -19% jämfört med föregående kvartal.

Rörelseresultatet, inklusive joint ventures, landade på 2,1 miljarder. Periodens resultat uppgick till SEK 1,2 (8,8) miljarder.

”Försäljningen i kvartalet visade positiv utveckling med en tillväxt om 2% jämfört med samma kvartal föregående år, detta trots den negativa valutakursutvecklingen. Försäljningen för jämförbara
enheter, justerad för valutaeffekter och valutasäkringar, ökade med 7%”, säger Hans Vestberg, vd och koncernchef för Ericsson.

Ericssons försäljningsökning kom främst från Networks och installationstjänster, till följd av hög projekt-aktivitet i framförallt Europa och Nordamerika. Nordamerika fortsätter också att vara den starkaste tillväxtregionen.

Periodens lönsamhet förbättrades samtidigt som totalen drogs ned av omstruktureringskostnader knutna till den svenska verksamheten.

"Medan makroekonomiska och politiska osäkerheter kvarstår i vissa regioner fortsätter industrin att vara långsiktigt attraktiv och vi är väl positionerade att fortsätta stödja våra kunder på den föränderliga ICT-marknaden,” avslutar Hans Vestberg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1