Annons
Annons
© grzegorz-kula-dreamstime.com Komponenter | 24 april 2013

ST-Ericsson gör miljardförlust

ST-Ericssons rörelseförlust i första kvartalet 2013 uppgick till USD -158 miljoner eller runt en miljard svenska kronor.
Försäljning minskade i första kvartalet 2013 med 28% till USD 256 miljoner

Som företaget meddelade den 18 mars 2013 kommer ST-Ericsson att delas mellan de båda moderbolagen. Ericsson kommer att ta över verksamheten för design, utveckling och försäljning av produkterna inom tunna LTE multimode modem inklusive 2G, 3G och 4G. STMicroelectronics kommer att ta över de existerande ST-Ericsson-produkterna, förutom tunna LTE multimode modem och relaterade affärer, såväl som vissa anläggningar för montering och test.

De resterande delarna av ST-Ericsson kommer att läggas ner. Moderbolagen påtar sig lika delar av
kostnaderna för avvecklingen. Den formella flytten av relevanta delar av ST-Ericsson till moderbolagen kommer att slutföras under det tredje kvartalet 2013, men är föremål för sedvanliga myndighets-godkännanden.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2