Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ngweikeong dreamstime.com Elektronikproduktion | 24 april 2013

AQ-gruppen ökar och omstrukturerar

Industrigruppen AQ ökade bÄde resultat och omsÀttning under kvartalet. Samtidigt Àr man ocksÄ inne i en period av omstrukturering som bland annat innebÀr att 35 tjÀnster i Sverige försvinner.
NettoomsÀttningen ökade till 579 miljoner kronor vilket innebÀr en ökning med 54 miljoner jÀmfört med föregÄende Är. OmsÀttningen exklusive förvÀrv minskade med 6 % som en följd av nedgÄng i efterfrÄgan.

Rörelseresultatet landade pÄ 21 miljoner (18 för samma period förra Äret).

Styrelsen gör idag bedömningen att helÄret 2013 kommer att omsÀttnings- och resultatmÀssigt bli nÄgot bÀttre jÀmfört med 2012.

HĂ€ndelser:

Ett investeringsprogram, med omfattning om 15 miljoner, i maskiner och automationsutrustning pÄgÄr i AQ Holmbergs Suzhou Co. Ltd i Kina för att möta ökade volymer under hösten 2013.

Kontoret i Danmark, med en anstÀlld, stÀngs under april pÄ grund av lÄg lönsamhet.

Kablageverksamheten i Litauen AQ Wiring Systems UAB har utvecklats till ett komplett bolag med eget ansvar Àven för inköp och försÀljning, dessutom har bolaget bytt affÀrssystem.

AQ Trafo AB i Sverige omstruktureras för att enbart arbeta med marknad och teknik. AQ Magnit AD i Bulgarien, dÀr tillverkningen av induktiva komponenter för Europa sedan tidigare finns, har nu totalt ansvar för inköp och försÀljning.

Som led i kostnadsbesparingar i de svenska bolagen har ÄtgÀrder vidtagits för att anpassa personalstyrkan med cirka 35 anstÀllda.

AQ Retors verksamhet i FÀrgelanda Àr under avveckling och produktionen flyttas till AQ Holmbergs AB i Anderstorp.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2