Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ngweikeong dreamstime.com Elektronikproduktion | 24 april 2013

AQ-gruppen ökar och omstrukturerar

Industrigruppen AQ ökade både resultat och omsättning under kvartalet. Samtidigt är man också inne i en period av omstrukturering som bland annat innebär att 35 tjänster i Sverige försvinner.
Nettoomsättningen ökade till 579 miljoner kronor vilket innebär en ökning med 54 miljoner jämfört med föregående år. Omsättningen exklusive förvärv minskade med 6 % som en följd av nedgång i efterfrågan.

Rörelseresultatet landade på 21 miljoner (18 för samma period förra året).

Styrelsen gör idag bedömningen att helåret 2013 kommer att omsättnings- och resultatmässigt bli något bättre jämfört med 2012.

Händelser:

Ett investeringsprogram, med omfattning om 15 miljoner, i maskiner och automationsutrustning pågår i AQ Holmbergs Suzhou Co. Ltd i Kina för att möta ökade volymer under hösten 2013.

Kontoret i Danmark, med en anställd, stängs under april på grund av låg lönsamhet.

Kablageverksamheten i Litauen AQ Wiring Systems UAB har utvecklats till ett komplett bolag med eget ansvar även för inköp och försäljning, dessutom har bolaget bytt affärssystem.

AQ Trafo AB i Sverige omstruktureras för att enbart arbeta med marknad och teknik. AQ Magnit AD i Bulgarien, där tillverkningen av induktiva komponenter för Europa sedan tidigare finns, har nu totalt ansvar för inköp och försäljning.

Som led i kostnadsbesparingar i de svenska bolagen har åtgärder vidtagits för att anpassa personalstyrkan med cirka 35 anställda.

AQ Retors verksamhet i Färgelanda är under avveckling och produktionen flyttas till AQ Holmbergs AB i Anderstorp.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1