Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© jakub-krechowicz-dreamstime.com Elektronikproduktion | 26 april 2013

Impact Coatings fortfarande på 'status quo'

Impact Coatings resultat blev -6,1 miljoner (6,3) och intÀkterna landade pÄ 1,4 miljoner kronor (4,4) för kvartalet.
Impact Coatings har det fortsatt tufft gÀllande att komma till avslut med kunder. Det har föranlett en genomgripande analys och revidering av företagets affÀrsstrategi.

Under de senaste Ă„ren har fokus lagts pĂ„ affĂ€rsmöjligheter som representerar typiska ”killer-applications”; stora kundföretag, stor potential och prestigefyllda applikationer. Trots omfattande verifieringar har dock investeringsbesluten fördröjts. Den grundlĂ€ggande orsaken har varit att den nya tekniska lösning som erbjuds betraktas som alltför oprövad. Oviljan att ta den risk det innebĂ€r att vara tidig med ny teknik har varit som mest tydlig bland stora, vĂ€letablerade företag vars frĂ€msta drivkraft för teknologiskiftet skulle vara att höja produktionseffektiviteten.

Bolagets lĂ„ngsiktiga vision att komma in pĂ„ den mycket stora marknad som dessa ”killer-applications” representerar, framförallt för guldersĂ€ttning pĂ„ elektriska kontakter, kvarstĂ„r oförĂ€ndrad. VĂ€gen dit har dock modifierats i syfte att kringgĂ„ det hinder som utgörs av ett alltför litet antal relevanta referensinstallationer.

Referensbasen skall byggas upp genom att fokusera pÄ typiska early adopters, innovationsbaserade entreprenörsdrivna företag, vilka initialt representerar en mindre potential men som Àr beredda att ta kontrollerade risker för att tidigare Àn sina konkurrenter dra fördel av den nya tekniken.

Elektriska kontakter

Kortsiktigt fokuseras verksamheten inom Elektriska kontakter pÄ bipolÀra plattor tillverkade av rostfritt stÄl för brÀnsleceller av LT-PEM-typ. Aktiviteten inom detta omrÄde har varit intensiv under Ärets första kvartal.

Flera legobelÀggningsordrar har verkstÀllts, dock Àn sÄ lÀnge för relativt blygsamma volymer. FörfrÄgningarna om större ordrar har dock tilltagit och alltmer tyder pÄ att brÀnsleceller nu verkligen Àr pÄ vÀg att industrialiseras pÄ allvar.

Det sedan tidigare pÄgÄende samarbetet med ett antal kontaktdonstillverkare för att lÄngsiktigt införa Silver MaxPhase som storskaligt alternativ till guldplÀtering fortgÄr. I stort avvaktar dock kunderna ett antal referensfall som styrker kostnadseffektiviten för Silver MaxPhase i storskalig industriell tillÀmpning samt styrker Impact Coatings som lÄngsiktig strategisk partner.

Flera av dessa kunder har emellertid visat pÄtagligt högre riskvillighet nÀr det gÀller att tillÀmpa nÄgon av Impact Coatings mer prestandaförbÀttrande lösningar, vilka har potential att lösa aktuella och angelÀgna problem. Exempel pÄ sÄdana lösningar Àr den svarta kontaktbelÀggningen Black MaxPhase och den korrosionstÄliga Ultra MaxPhase, som bland annat anvÀnds av Boeing.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2