Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© lavitreiu-dreamstime.com Teknik | 29 april 2013

Det här tror analytikerna om Google Glass

Initierad av Google Glass ankomst, och Googles anstrÀngningar för att gynna applikations-utveckling, kan marknaden nÄ 10 miljoner enheter 2016.
Leveranserna av ”smarta glasögon” kan nĂ„ sĂ„ högt som 6,6 miljoner enheter 2016, upp frĂ„n 50'000 enheter 2012. Totalt kan det handla om 9,4 miljoner enheter smarta glasögon under femĂ„rsperioden, skriver IMS Research, nu del av IHS.

Bara i Är kommer tillvÀxten ligga pÄ 150 procent till 124'000 enheter, tror IHS. Det Àr framför allt försÀljningen till utvecklare som ökar. 2014 kommer den verkliga tillvÀxten att ta vid nÀr Google Glass blir tillgÀngligt för den bredare allmÀnheten. DÄ pratar man om en tillvÀxt pÄ 250 procent under Äret.

Google Glass började i Är levereras till applikationsutvecklare som registrerade sig tidigt och som betalade de 1'500 dollar ett par kostade. Det Àr utvecklingen av appar som ska ta Google Glass till massan. Det Àr ocksÄ sÄ att de appar som utvecklas kommer att definiera om Google Glass blir ett lyckat projekt eller inte. Om man inte hittar anvÀndningsomrÄden för enheterna kommer försÀljningen bli betydligt sÀmre Àn den optimistiska prognosen, sÄ IHS fast.

HÀr gÄr man sÄ lÄngt att man sÀger att Google Glass Àr mer beroende av sina appar Àn nÄgon annan form av personlig kommunikationsutrustning, detta dÄ anvÀndningsomrÄdet för Google Glass pÄ förhand inte Àr tydligt definierat.

Hoppet stÄr till applikationer med sÄ kallad förstÀrkt verklighet som blandar anvÀndarens fysiska verklighet med digital information. Exempel Àr om man ser personer, platser eller saker, och Google Glass kan ge information som den fysiska verkligheten inte ger.

I ett mer pessimistiskt scenario tror IHS att ungefÀr en miljon enheter levereras till 2016. Det hÀr scenariot baser sig pÄ att Àtt anvÀndbara appar inte utvecklas, och att enheten i princip blir en bÀrbar kamera. HÀr kommer de ocksÄ att möta hÄrd konkurrens frÄn kameror avsedda för detta omrÄde.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2