Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alphaspirit-dreamstime.com Elektronikproduktion | 29 april 2013

Saab och Chalmers i tioårigt radarsamarbete

Ett avtal har skrivits mellan försvarsföretaget Saab och Chalmers, nÄgot som innebÀr ett fördjupat samarbete för att parterna tillsammans skapa bÀttre förutsÀttningar för effektiv forskning.
Varje Är investerar Saab 25 procent av försÀljningsintÀkterna i forskning och utveckling. Ett prioriterat omrÄde dÀr Saab satsar betydande forsknings- och utvecklingsresurser Àr radar- och sensorverksamheten, med bas i Göteborg.

– Forskningssamarbetet med Chalmers ger Saab tillgĂ„ng till spetskompetens som Ă€r viktigt för vĂ„r förmĂ„ga att utveckla och behĂ„lla en vĂ€rldsledande position inom radar- och sensorteknologi, sĂ€ger Saabs vd HĂ„kan Buskhe.

Ett annat viktigt mÄl med samarbetet Àr att trygga en lÄngsiktig tillgÄng av vÀlutbildade ingenjörer. Som ett av Sveriges mest forskningsintensiva företag Àr Saab beroende av teknisk kompetens som kan utveckla företagets konkurrenskraft. Avtalet med Chalmers Àr ett sÀtt för Saab att bidra till att ingenjörsutbildningen blir sÄ attraktiv och kvalitativ som möjligt.

– Ett lĂ„ngsiktigt, strategiskt samarbete med Saab stĂ€rker Chalmers förmĂ„ga till kraftfulla satsningar pĂ„ omrĂ„den av gemensamt intresse, bĂ„de inom forskning och utbildning. Samarbetet ökar ocksĂ„ Chalmers attraktivitet, sĂ€ger Karin Markides, Chalmers rektor.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2