Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bahar-bostanci-dreamstime.com Teknik | 21 maj 2013

Apple hörs i senaten om 'skattesmitningen'

Vd Tim Cook kommer antagligen att få svara på en hel del frågor. Han har kallats till den amerikanska senaten för att svara på frågor angående de miljarder oskattade dollar företaget förvarar utomlands.
Apple har av utredningen, enligt den kritiska synen, undvikit att betala miljarder dollar i skatt i USA. Hur? Genom att bygga upp och använda ett komplext nätverk av utländska företag. I en pressrelease, publicerad före dagens utfrågning, har Apples vd kommenterat anklagelserna.

"Apple uppfyller helt både lagarna och dess anda, och Apple betalar alla sina nödvändiga skatter, både i utlandet och utomlands."

Men Tim Cook går också längre och kräver att skattesystemet reformeras. ”Företaget tror att det nuvarande systemet, vilket applicerar koncept från den industriella eran på en digital ekonomi, faktiskt underminerar amerikansk konkurrenskraft”, lyder uttalandet.

Här finns en länk till Apples fulla uttalande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1