Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hanza Elektronikproduktion | 30 maj 2013

Andy von Essen: 'Jag har följt alla avtal'

Dagens besked att Andy von Essen lämnar sin anställning som platschef hos Hanza i Årjäng väcker känslor hos både Hanza och tidigare arbetsgivaren Davab, de sistnämnda som valt att starta en internutredning.


Ingrid Ivars, vd på Arvika Industrikablage och Davab, säger att Andy von Essens övergång till Hanza inte innebar någonting speciellt, men att ny information senare har tillkommit som tvingat bolagen (Arvika Industrikablage och Davab) att agera. Med anledning av detta har bolagen startat en utredning som inkluderar revisor, bolagsjurist och internrevisorer.
Detta har hänt:
  • Andy von Essen blev vd för Davab och Arvika industrikablage i november 2010.
  • I början av maj 2013 kunde evertiq rapportera att Andy von Essen tagit över rollen som platschef hos Hanza i Årjäng.
  • Under morgonen idag, den 30:e maj, meddelade Andy von Essen att han lämnar Hanza för att starta upp ett nytt bolag inom kontraktstillverkning.
De tre punkter som kommer att undersökas är illojalitet mot bolagen (Davab och Arvika Industrikablage), egenmäktigt förfarande och oegentligheter gällande immaterialrätten. Davab beslutade sig för att genomföra denna utredning då flera kunder har hört av sig och ifrågasatt det som har skett. Ingrid Ivars säger att Davab ser allvarligt på det inträffade men att man inte tar ställning innan utredningen är slutförd och att man kommer att hantera ärendet rent professionellt. – Vi hoppas givetvis att vi har fel, säger hon till evertiq. Andy von Essen kommenterar uppgifterna om utredningen hos Davab enligt följande: – Det får starta sin utredning och komma fram till att det inte är några problem. Jag har skött mina kort rätt, det vet jag. Han säger också att att han kommer att bistå utredningen. Andy von Essen ska enligt uppgifter från Davab ha tagit med sig såväl anställda som kunder till det nya bolag han under morgonen meddelade att han ska starta upp. Davabs Ingrid Ivars säger att i en fri värld är man givetvis fri att välja, men att allting måste gå rätt till. Andy von Essen kommenterar: – Jag har följt alla avtal som finns mellan mig och bolagen. Hanza kommenterar Andy von Essens senaste arbetsgivare, Hanza, kommenterar genom Thomas Lindström, Vice President Sales & Marketing, Hanzas syn på att parterna går skilda vägar efter en kort tid. – Det som jag vill kommentera där är att det är omständigheter som har framkommit som inte tidigare varit kända för oss. Vi har därför kommit överens om att han ska lämna bolaget omgående utan uppsägningstid. Det jag också vill kommentera i samband med det här är att han startar upp en konkurrerande verksamhet till Davab och Hanza. Där vill jag säga att vi på Hanza sätter en ära i pålitlighet, ansvarskänsla och affärsmoral, både internt och i relationen till våra kunder. Andy von Essen kommenterar uppgifterna om att hans nya bolag konkurrerar med den tidigare arbetsgivaren: – Det är Hanzas bedömning men jag anser inte att det är konkurrerande för Hanza. Vi har haft ett gott samarbete under tiden som har varit, och det tackar jag för. Jag har inget otalt med Hanza. På frågan hur Hanza tänker gå vidare vill Thomas Lindström i nuläget inte svara. Klart är dock att Gerd Levin-Nygren går tillbaka till rollen som site manager i Årjäng tills dess att en efterträdare hittats.
Annons
Annons
2020-09-21 11:08 V18.10.12-2