Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© batman2000-dreamstime.com Komponenter | 04 juni 2013

Fingerprint Cards rusar efter samarbete med Microsoft

Svenska sensorföretaget Fingerprint Cards har som vanligt mÄnga jÀrn i elden. Den senaste nyheten har dock lyft företaget rejÀlt pÄ börsen. Anledningen Àr mjukvarujÀtten Microsoft.
Microsoft demonstrerar pÄ TechEd North America 2013, den stora Microsoft mÀssan för utvecklare, en touchsensor med fingeravtrycksteknologi frÄn Fingerprint Cards i betaversionen av Windows 8.1, som Àr en större uppdatering av operativsystemet Windows 8. N yheten har fÄtt Fingerprint att rusa 25 procent pÄ börsen, skriver Dagens Industri.

Tekniken möjliggör för anvÀndarna av Windows 8.1 att de kommer att kunna logga in pÄ sitt Microsoft-konto och genomföra internetbetalningar och andra transaktioner med hjÀlp av en fingeravtryckssensor.

– Fingeravtrycksbaserade biometriska sensorer kommer att bli en integrerad del av upplevelsen för anvĂ€ndarna av Windows 8.1. De biometriska sensorerna ger förbĂ€ttrad sĂ€kerhet och Ă€r det bĂ€sta och enklaste sĂ€ttet att bekrĂ€fta anvĂ€ndarens identitet. Fingerprint Cards har visat oss en imponerande produktplan framĂ„t och bolaget har ett utmĂ€rkt sortiment av kapacitiva touchsensorer som kommer att hjĂ€lpa oss göra biometri till standard för att verifiera anvĂ€ndaren i Windows-baserade enheter, sĂ€ger Dustin Ingalls, Partner Group Program Manager för Windows Security & Identity pĂ„ Microsoft.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2