Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© 4designersart-dreamstime.com Komponenter | 10 juni 2013

Silicon Labs köper Energy Micro

Amerikanska Silicion Labs köper norska chip-specialisten Energy Micro.
Silicon Labs, som arbetar med högpresterande analoga mixed-signal IC:er har meddelat ett definitivt avtal om att förvÀrv av norska Energy Micro AS. Företaget Àr baserat i Oslo och arbetar med 32-bitars microcontrollers (MCU) och utveckling av multi-protocol wireless RF-lösningar som baseras pÄ arkitekturen ARM Cortex-M.

Köpet beskrivs som ett strategiskt köp för att öka Silicon Labs tillvÀxtmöjligheter och positionera företaget i innovationens framkant gÀllande energieffektiva embedded-lösningar.

"Silicon Labs och Energy Micro delar en kompletterande vision om en grönare, smartare, trÄdlöst uppkopplad vÀrld, och grunden för denna kombinerade vision Àr extremt strömsnÄl teknik som möjliggörs av respektive företags innovativa mixed-signal-design", sÀger Tyson Tuttle, resident och CEO för Silicon Labs. "Detta förvÀrv kombinerar tvÄ beprövade ledare i nano-power MCU och trÄdlös SoC-design i en formidabel kraft som kan pÄskynda utbyggnaden av energisnÄla lösningar över Internet of Things och smart energi."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2