Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alphaspirit-dreamstime.com Teknik | 19 juni 2013

Huawei villiga att köpa Nokia

Huawei skulle övervÀga att köpa Nokia om lÀget uppkom, sade en chef vid företaget.
Uppgifterna kommer frĂ„n CNET som i sin tur refererar till en chef inom Huawei. Enligt personen i frĂ„ga skulle ett köp av Nokia öka försĂ€ljningen pĂ„ den amerikanska och europeiska marknaden. Det refereras ocksĂ„ till ett uttalande som Financial Times of London snappat upp. Richard Yu, ordförande för Huawei consumer business group, sade vid lanseringen av företagets senaste smartphone att den typen av förvĂ€rv Ă€r intressanta; ”kanske kombinationen av vissa synergier.” Men att det hela i sista hand beror pĂ„ Nokia och hur villiga de Ă€r att i sĂ„ fall samarbeta.

Nokia sjÀlva kommenterade det hela med att man inte gör uttalanden om marknadsspekulationer. Om Nokia Àr villiga till samtal om att sÀlja delar av företaget ÄterstÄr att se, och om Huawei dÄ ses som en attraktiv partner.

Ett annat alternativ Ă€r ett sĂ„ kallat ”hostile takeover” som skulle möjliggöra större handlingsfrihet för Huawei. Nokias aktieĂ€gare Ă€r inte helt nöjda med strategin gĂ€llande Windows mobile och skulle kanske vara villiga att sĂ€lja.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1