Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© firaxissmooke-dreamstime.com Elektronikproduktion | 19 juni 2013

Fortsatt stöd till leverantörer inom fordonsindustrin

För att stärka konkurrenskraften hos underleverantörerna har regeringen i dag beslutat att förlänga leverantörsprogrammet till 2014 och tillföra 20 miljoner kronor.
Fordonsbranschen räknar idag in runt 120 000 anställda och 116 miljarder kronor i exportvärde (2012). Därför vill regeringen nu fortsätta stödet. Leverantörsprogrammet riktar sig till bland annat företag som samverkar med forskningsinstitut och högskolor kring utveckling av produkter baserade kring el- och hybridteknik.

– I den mycket konkurrensutsatta fordonsindustrin blir företagen med störst innovationsförmåga vinnarna. Att svenska underleverantörer kan fortsätta ligga i framkant är inte minst viktigt för jobben, säger näringsminister Annie Lööf.

Programmet ska genomföras i samråd med Vinnovas program för Fordonsteknisk Forskning och Innovation, FFI, med syftet att stärka utvecklingskedjan från forskning till marknad.

– Mer och bättre samverkan leder till mer konkurrenskraftiga produkter, vilket har stor betydelse för tillväxten av jobb i fordonsindustrin, säger Annie Lööf.

Regeringens beslut innebär att programmet förlängs till 2014. Vinnova ställer 5 miljoner kronor 2013 och 15 miljoner kronor 2014 till Tillväxtverkets förfogande för att genomföra en ny programperiod.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-09-17 15:35 V10.9.3-1