Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy-shironosov-dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 juni 2013

Genombrott för Sorubin

Det svenska miljöföretaget Sorubin, som marknadsför och sÀljer energieffektiva luftare till vattenindustrin, har nu gjort sitt viktigaste marknadsgenombrott.
Under samma vecka fick man sina första kunder inom omrÄdet kommunal avloppsrening. Kunderna finns i norr och i söder: Haparanda och Eslöv.

- Att det under samma vecka plötsligt kommer tvÄ kunder till oss inom kommunal VA Àr naturligtvis lite snopet, men oerhört glÀdjande. Det Àr Ärets hitintills viktigaste framgÄng. Vi startade vÄr verksamhet i februari 2009 och de första sÀljsamtalen jag gjorde var till över 100 kommunala VA-chefer. Det blev mÄnga nyfikna frÄgor, bra upplysningar och vÀrmande klappar pÄ axeln, men inga napp. Sedan dess har vi fokuserat kommunala deponier, dÀr vi tagit över 25 procent av den svenska marknaden. Om man tittar pÄ den dagen vi tagit 25 procent av den kommunala VA-marknaden i Sverige, sÄ omsÀtter vi i storleksordningen 40 miljoner kronor per Är, bara pÄ det. sÀger Stefan Sandström, vd, Sorubin.

Kommunal avloppsrening Àr den största och viktigaste branschen inom luftning. Eftersom luftning Àr en av de mest energislukande branscherna Àr energibesparing vid luftning ett prioriterat omrÄde. VA Syd har beslutat sig hyra tre stycken luftare i ett första skede dÀr andra steget blir en fullskaleanlÀggning dÀr ytterligare ett 20-tal luftare hyrs in. Bottenvikens Avloppsreningsverk i Haparanda hyr in tvÄ luftare för att i samarbete med Sorubin göra en dimensionering av deras exakta luftningsbehov.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2