Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© alexey-utemov-dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 juni 2013

Anoto Group genomför neddragningar av verksamheten i Lund

Anoto Group AB meddelar idag att man förÀndrar sin svenska verksamhet till en forsknings- och utvecklingsenhet med inriktning pÄ hÄrdvara.
Det innebÀr att man kommer att genomföra sammanslagningar av övriga ansvarsomrÄden med sina internationella dotterbolag i syfte att minska kostnaderna och öka effektiviteten. Minskningen av personal i Lund kommer uppgÄ till maximalt 25 heltidsanstÀllda samt ett antal externa konsulter.

Utveckling av mjukvara kommer förlÀggas till Anoto i Storbritannien och Supply chain-verksamheten kommer flyttas till Kina i ett nÀra samarbete med Anotos nuvarande kontraktstillverkare och PenGenerations i Korea. Den Lundabaserade delen av Anotos organisation kommer Àven fortsÀttningsvis vara ansvarig för utvecklingen av kommande generationer av hÄrdvara för Business Solutions samt support av OEM partners med verksamhet inom val, utbildning och skÀrm.

”Som ett led av vĂ„ra nyligen genomförda förvĂ€rv i Storbritannien har vi nu kapacitet att utveckla mjukvaruprodukter direkt i en av vĂ„ra nyckelmarknader. Den svenska delen av vĂ„r organisation kommer fokusera pĂ„ sin beprövade kĂ€rnkompetens; innovation inom teknologi för digital skrift,” sĂ€ger Stein Revelsby, vd för Anoto Group AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1