Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© baloncici-dreamstime.com Elektronikproduktion | 02 juli 2013

Grundfos öppnar ny fabrik i Serbien

Med fyra produktionslinjer uppsatta pÄ bara fyra mÄnader har Grundfos fÄtt igÄng tillverkningen vid en ny fabrik, som invigts i Serbien.
Tillsammans med 500 kunder, affĂ€rspartners och anstĂ€llda deltog Serbiens president Tomislav Nikolic i firandet vid invigningen av den nybyggda fabriken i Indjija nordvĂ€st om Belgrad. Tillsammans med fabrikerna i Ryssland och Ungern kommer fabriken att leverera pumpar till marknaderna i Central- och Östeuropa, dĂ€r det finns en vĂ€xande efterfrĂ„gan pĂ„ pumpar frĂ„n Grundfos.

Sedan vÄren 2011 har Grundfos tillverkat cirkulationspumpar i hyrda byggnader. Förutom cirkulationspumpar av flera olika typer kommer den nya fabriken att tillverka sanitÀrpumparna Sololift2, som gör att husÀgare enklare kan hantera spillvatten frÄn badrum eller kök.

"VĂ„ra förvĂ€ntningar har övertrĂ€ffats med bred marginal sedan vi tog över byggnaden strax före jul förra Ă„ret. Vi har satt upp fyra produktionslinjer pĂ„ fyra mĂ„nader, vilket har varit möjligt bara tack vare vĂ„ra mycket engagerade och duktiga anstĂ€llda – bĂ„de i Serbien och i Danmark," sĂ€ger Jim Toft Nielsen, General Manager för Grundfos Serbia. Han fortsĂ€tter:

"Jag Àr mycket glad att vi nu har en ultramodern fabrik som Àr perfekt anpassad till vÄr produktion."

Fabriken, som Àr pÄ 26'000 kvadratmeter, uppfördes pÄ bara tio mÄnader, och hela byggnationsprocessen har varit mycket positiv.

"Det kĂ€nns otroligt bra att vara pĂ„ plats i Serbien med vĂ„r egen fabrik. Detta medför intressanta möjligheter för vĂ„r globala produktion – bĂ„de nu och i framtiden," sĂ€ger Carsten Bjerg, VD och koncernchef, som talade vid invigningen.

Stark organisation

Det serbiska Àventyret har pÄgÄtt under nÄgra Är, och modellen att börja med enkel produktion i en hyrd byggnad har, enligt Jim Toft Nielsen, skapat en solid grund för företagets framtida utveckling.

"De anstÀlldas kompetens har ökat med företagets expansion, vilket i sin tur har gjort att vi har kunnat skapa en stark organisation med mycket kvalificerade anstÀllda, som har hanterat omlokaliseringen pÄ bÀsta möjliga sÀtt," sÀger Jim Toft Nielsen.

Utöver de 136 serbiska anstÀllda har Àven en grupp anstÀllda frÄn Danmark varit involverade i att omlokalisera produktionsutrustningen till den nya fabriken i Serbien.

Utbyte över kulturgrÀnser

Enligt Carsten Bjerg, VD och koncernchef, Àr det fantastiskt att se hur anstÀllda tvÀrs över kulturgrÀnser lyckas genomföra omlokaliseringen sÄ att allting fallit pÄ plats.

"Alla anstÀllda som har varit involverade i det hÀr projektet förtjÀnar högsta beröm för sitt arbete. I synnerhet de danska anstÀllda som har deltagit i hela projektet. Det Àr lÄngt ifrÄn enkelt att stÀnga en produktionslinje och sedan sÀtta upp den igen i ett annat land," sÀger han.

De danska anstÀllda som har mist sina jobb har flyttats till andra tjÀnster vid de danska fabrikerna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1