Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 oktober 2000

OptoTronic byter namn och bygger nytt

OptoTronic byter idag namn till Optillion. Anledningen Àr att man vill förhindra fler framtida förvÀxlingar och missförstÄnd, dÄ det sedan 1988 finns en aktör med ett snarlikt namn pÄ en angrÀnsande marknad.
- Namnbytet till Optillion Àr inte nÄgot vi sjÀlva strategiskt planerat, sÀger Optillions VD Patrik Evaldsson. VÄrt gamla namn var godkÀnt och registrerat hos Patent- och Registreringsverket, men efter att vi i flera sammanhang förvÀxlats med ett företag pÄ en angrÀnsande marknad valde vi att byta namn. Det Àr viktigare att undvika dyrbara missförstÄnd i framtiden Àn att behÄlla det gamla företagsnamnet.
Optillion, som startades i december 1999, kommer att utveckla, tillverka och sĂ€lja transceivrar som ökar kapaciteten i fiberoptiska nĂ€tverk. Överföringskapaciteten pĂ„ företagets första transceivrar kommer att vara 10 Gbit/s Ethernet. PĂ„ sikt skall produkterna klara Ă€nnu högre hastigheter. Den första produktlanseringen planeras ske under 2002.
För att kunna tillverka transceivrar med höga prestanda, i höga volymer och till en lÄg kostnad har Optillion valt att bygga sin egen fabrik. I den skall man tillverka optochip samt kapsla och montera transceivrarna. NÀr fabriken Àr fÀrdig i mitten pÄ 2001 blir den sjÀlva kÀrnan i Optillions verksamhet. Den nya fabriken lokaliseras till Solna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2