Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mpanch dreamstime.com Elektronikproduktion | 14 augusti 2013

Sanmina - jätten som stannar kvar

Elektronikproducenten Sanmina Ă€r en av de stora ”drakarna” som valt att ha kvar sin tillverkningsenhet i Sverige. Och genom att hitta en tydlig nisch har man lyckats vĂ€ja för de senaste Ă„rens kriser, för att nu vĂ€xa ytterligare.
Sanmina i Örnsköldsvik representerar en av de stora inom kontraktstillverkning. Det multinationella företaget ligger pĂ„ plats nummer 6 globalt i 2012 Ă„rs ranking av kontraktstillverkare av elektronik (enligt data frĂ„n Manufacturing Market Insider). Det globala "fotavtrycket" Ă€r ocksĂ„ spritt över stora delar av vĂ€rlden med runt en tredjedel av produktionen i Europa, en tredjedel i Nordamerika, samt en tredjedel i sĂ„ kallade lĂ„gkostnadslĂ€nder.

Det Àr ocksÄ ett av de företag som har kunnat vÀxa - trots den slalombacke av lÄgkonjunkturer som tvingat tillverkare att vÀja Àn hit, Àn dit, de senaste Ären.

Fabriken i Sverige Àr byggd pÄ Ättiotalet men har tidigare drivits i annan regi, bland annat Siemens Medical, innan den senare gick över till Sanmina. Det Àr dÀrför naturligt att medicinteknik Àr ett av de omrÄden som företaget har sin styrka inom:

– Vi Ă€r otroligt starka pĂ„ medicinsidan. DĂ€r har vi ocksĂ„ vuxit enormt mycket. Vi har idag ett tjugotal komplexa produkter dĂ€r vi gör allting. Vi packar sedan produkten som inte öppnas förrĂ€n pĂ„ sjukhuset. Ett sĂ„dant förtroende har vi kunnat fĂ„ dĂ„ vi har bra system och bra rutiner i produktionen, sĂ€ger Tord Berggren, Plant Manager och vd för Sanmina Sverige.

Han förklarar att Sanmina pÄ global nivÄ bland annat tagit in nyckelpersoner frÄn kundsidan som sedan har hjÀlpt till att sÀtta upp tydliga system och rutiner för krÀvande produkter. Att man skaffat kompetens inom medicinteknik har ocksÄ gjort att man vunnit kunder frÄn segment med liknande krav, exempelvis inom försvar och avancerad elektronik.

Ingen kris i syne

MÄnga företag i den nordligare delen av Sverige har meddelat att lÄgkonjunkturen har gÄtt relativt obemÀrkt förbi i dessa delar av landet. Sanmina Àr i det avseendet inget undantag:

– Det har gĂ„tt fantastiskt bra för oss, egentligen har vi inte haft nĂ„gon dipp. Det har varit en liten minskning i produktionen innan sommaren men utöver det fortsĂ€tter vi att vĂ€xa. Skillnaden mot vissa andra företag Ă€r att vi har vĂ€ldigt mĂ„nga olika kunder. Vi jobbar inom bĂ„de medicin, försvar och industri. De brukar inte fĂ„ sina dippar samtidigt.

Ett exempel pĂ„ att man följt lite andra cykler Ă€r att den ”stora krisen” 2008 inte bara gick obemĂ€rkt förbi, 2009 gjorde man ocksĂ„ nĂ„got av ett rekordĂ„r. Just att stĂ„ brett med sina ben fördelade inom olika segment har varit en medveten strategi som man arbetat flitigt med.

"Marknaden har mognat och idag vÄgar kunder lÀmna ut mer fÀrdiga system Àn vad man gjorde tidigare."
En annan faktor har varit att man satsat pÄ tjÀnster som ligger runt rollen som tillverkare. Hit nÀmns teknisk support, funktionsteknik och logistik i form av exempelvis komponentval och olika leverans- och lagerlösningar. Vissa av Sanminas kunder har efterfrÄgat sÄdana tjÀnster och kompetens som dÀrför successivt byggts upp. Till det hör ocksÄ att man har ökat pÄ konstruktions- och utvecklingssidan för att kunna vara mer kompletta inom prototyper.

Att Sanmina valt att ha kvar sin bas i Sverige betyder att man kan arbeta efter ett sĂ„ kallat Gateway-koncept. Det innebĂ€r att en prototyp kan börja sitt ”liv” vid den lokala enheten och dĂ„ finnas nĂ€ra kunder i behov av tjĂ€nster eller förĂ€ndringar. NĂ€r produkten Ă€r redo att "rampas" upp kan den sedan flyttas över till de enheter som Ă€r bĂ€ttre lĂ€mpade för serieproduktion i stora volymer.

Hur pass viktigt Àr det idag att erbjuda andra tjÀnster Àn just bara produktion?

– Det vi har kunnat se Ă€r att det hĂ€r Ă€r en utveckling som accelererar. I början tillverkade vi mycket kretskort och sedan lite fĂ€rdiga lĂ„dor. Det var relativt lĂ„g nivĂ„ egentligen, men marknaden har mognat och idag vĂ„gar kunder lĂ€mna ut mer fĂ€rdiga system Ă€n vad man gjorde tidigare. Vi har idag ocksĂ„ de system som krĂ€vs för att kunna hantera de krav det innebĂ€r. Man kan sammanfatta med att sĂ€ga att förut var vi ett producerande bolag, sedan blev vi mer produktionstekniska och idag vill vĂ„ra kunder ocksĂ„ att vi ska kunna ta ansvar för utveckling, sĂ€ger Tord Berggren.

"Jag ser inte att vi ska bli en högvolym-fabrik."
Han menar att det hĂ€r Ă€r kundens möjlighet att kunna fĂ„ ned kostnaderna – genom att ta hĂ€nsyn till tillverkningen redan i konstruktionsfasen.

– Det gĂ„r inte att pressa leverantörerna mer för att fĂ„ ned priser. DĂ„ mĂ„ste man istĂ€llet titta pĂ„ konstruktionen.

En stÀndigt vÀxande fabrik

Sanminas fabrik byggdes alltsÄ pÄ 80-talet. 2008 togs beslutet att bygga ut den med 50 procent, och nu görs ytterligare en insats för att förstora den. Idag omfattar lokalerna 10'000 kvadratmeter fabriksyta fördelat pÄ cirka 360 anstÀllda. Ett nytt renrum har lagts till och man har fortsatt resan med att anstÀlla ingenjörer. Sammantaget har man nÀra 100 ingenjörer vid bolaget i dagslÀget.

Hur ser ni pÄ den roll ni har idag, kan ni tÀnka er att gÄ in i andra segment?

– Just nu ligger vi i de segment vi vill ligga, men det beror pĂ„ om vi har en ”match” nĂ„gonstans. Jag ser inte att vi ska bli en högvolym-fabrik. Hela organisationen Ă€r uppbyggd som high mix / low volume. Stora volymer konkurrerar vi inte pĂ„. Det hĂ€r Ă€r inte en högautomatiserad fabrik pĂ„ det viset. DĂ€remot Ă€r vi otroligt effektiva pĂ„ det vi gör.

Parallellt med fördubblingen av fabriksyta har man ocksĂ„ gjort omfattande investeringar inom omrĂ„den som test och mĂ€t, ytmontering och box built-utrustning. Med det sagt, hur ser framtiden ut för Sanmina i Örnsköldsvik?

– Vi ska nu försöka anvĂ€nda de hĂ€r investeringarna till att vinna ytterligare kunder. Vi har ett par kunder i designfasen, bĂ„de befintliga och nya. Det ser i övrigt vĂ€ldigt positivt ut. Det tog oss fyra Ă„r att fylla första fabriksexpansionen, tanken Ă€r att hĂ„lla den tidsplanen och fylla den andra.

Infograf: © Evertiq
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2