Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© kornwa dreamstime.com Teknik | 14 augusti 2013

Svep och LTH arrangerar robot-tävling

Svep Design Center AB arrangerar, i samarbete med E-programmet vid Lunds Tekniska Högskola, för sjÀtte Äret i rad en tÀvling dÀr de deltagande studenterna skall ta en egenhÀndigt byggd robot genom en labyrint pÄ kortast möjliga tid.
Till uppgiften, som löses i grupp, anvÀnds plattformen Lego Mindstorm. Eleverna ska konstruera roboten samt utveckla en effektiv algoritm som löser uppgiften.

- För mÄnga av studenterna Àr detta första gÄngen dom fÄr en inblick i hur deras yrkesliv kan se ut efter att dom tagit examen. Vi tror det ger dom en viktig erfarenhet som hjÀlper dom att lyfta blicken och titta förbi dom första inledande terminerna, sÀger Emil Ohlson, arrangemangsansvarig frÄn Svep Design Center AB.

- Vi ser det som sjÀlvklart att stödja E-programmet vid Lunds Tekniska Högskola, och det hÀr Àr ett enkelt sÀtt att göra det pÄ sÀger Mikael Hegardt, Utvecklingsansvarig för elektronik pÄ Svep Design Center AB. TÀvlingar med Lego Mindstorm förekommer vid mÄnga stora universitet runt om i vÀrlden, till exempel MIT, just för att det Àr roligt men samtidigt lÀrorikt.

Svep Robotic Challenge 2013 Àger rum den 28:e augusti i KÄrhuset pÄ Lunds Tekniska Högskola.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1