Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 februari 2002

Handsfreeorder till Smarteq

Smarteq har inlett ett samarbete med en stor japansk biltillverkare.
Samarbetet gÀller utveckling och leverans av handsfreeutrustning till en ny bilmodell dÀr fast handsfreeutrustning ska ingÄ som standard. Den inledande ordern Àr vÀrd mellan 8 och 12 miljoner kronor.

En stark trend pÄ marknaden dÀr Smarteq verkar Àr att fordonstillverkarna blir alltmer intresserade av att integrera produkter för trÄdlös kommunikation till och frÄn fordon tidigare och tidigare. Det innebÀr att marknaden för handsfreeprodukter och fordonsantenner hÄller pÄ att utvecklas frÄn en ren eftermarknad dÀr distributörer riktar sig direkt mot slutkonsumenterna till en OEM-marknad dÀr produkterna integreras i bilarnas kommunikationssystem.

- Det hÀr Àr en mycket intressant utveckling för Smarteq eftersom det ger helt andra volymer för vÄra produkter. Samarbetet med den japanska biltillverkaren Àr ett kvitto pÄ att den hÀr utvecklingen verkligen börjar ta fart och att Smarteq Àr vÀlpositionerat inom detta omrÄde, sÀger Smarteqs VD Jonas Svensson.

Smarteq har sedan tidigare OEM-samarbeten inom bÄde handsfree- och antennomrÄdet med flera biltillverkare som till exempel Renault och Volkswagen.

Det nu aktuella samarbetet gÀller utveckling och leverans av handsfreeutrustning som ska monteras in som standarderbjudande i en ny bilmodell nÀr den lanseras i Europa. Den inledande ordern, som Àr vÀrd mellan 8 och 12 miljoner kronor, Àr den första i ett lÄngsiktigt tekniksamarbete mellan Smarteq och den japanska tillverkaren.

Leverans och fakturering sker under första och andra kvartalet i Är.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1