Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© daniel-schweinert-dreamstime.com Elektronikproduktion | 20 augusti 2013

Ascom säljer Herrljunga-fabrik till Fideltronik

Ascom har trÀffat avtal om att sÀlja Ascoms produktionsanlÀggning i Herrljunga till polska kontraktstillverkaren Fideltronik.
Samtidigt har de bÄda parterna ingÄtt ett strategiskt leverantörs­avtal för Ascoms befintliga produktion i Herrljungafabriken.

"VĂ„r strategi att outsourca produktion har varit en viktig del i divisionens tillvĂ€xt och goda lönsamhet. Avtalet med Fideltronik Ă€r sista steget i att förverkliga den strategin“, sĂ€ger Claes Ödman, vd och divisionschef Ascom Wireless Solutions, med huvudkontor i Göteborg.

Det hÀr avtalet kommer att möjliggöra för Ascom att man nu kan fokusera pÄ att utveckla, marknadsföra och distribuera verksamhetskritiska kommunikationslösningar. Samtidigt innebÀr det att Polska Fideltronik genom förvÀrvet av fabriken i Herrljunga med totalt cirka 150 anstÀllda fÄr ett starkt fÀste pÄ den skandinaviska marknaden dÀr de redan har existerande kundrelationer.

"Att hitta rĂ€tt partner för vĂ„r produktionsanlĂ€ggning i Herrljunga har varit en viktig process för oss och vi Ă€r mycket glada över att den nya Ă€garen vill vidareutveckla fabriken i Herr­ljunga. Inte bara dĂ€rför att det Ă€r en bra lösning för vĂ„ra medarbetare i Herrljunga, som nu blir anstĂ€llda av Fideltronik Scandinavia AB, utan ocksĂ„ för att vĂ„rt företag nu gĂ„r in i ett lĂ„ngsiktigt partnerskap med en professionell aktör. Nu kan bĂ„de den befintliga verksamheten utvecklas och fabriken tillföras nya affĂ€rer pĂ„ ett sĂ€tt som Ascom inte skulle ha kun­nat göra", fortsĂ€tter Claes Ödman.

"För Fideltronik Ă€r detta ett stort steg framĂ„t mot vĂ„r vision – att bli den bĂ€sta leverantö­ren i Europa av kompletta elektroniklösningar. Enheten i Herrljunga Ă€r den första produktions­anlĂ€ggning som vi förvĂ€rvar i Norden och vi ser fram emot att bli en nyckel­leverantör av Ascoms produkter och att utveckla verksamheten tillsammans med medarbe­tarna. För Fideltronik Ă€r det viktigt att finnas pĂ„ den nordiska marknaden, nĂ€ra vĂ„ra befintliga kunder. Den nya anlĂ€ggningen ger oss möjlighet att utöka vĂ„r verksamhet med sĂ„vĂ€l befintliga som nya kunder. Det Ă€r en spĂ€nnande fas vi nu gĂ„r in i", sĂ€ger Zbigniew Fidelus, vd och grundare av Fideltronik Polen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1