Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© norebbo-dreamstime.com Elektronikproduktion | 22 augusti 2013

Alstom i FoU-samarbete med Lappeenranta tekniska universitet

Alstom har tecknat ett Letter of Intent för ett tvÄÄrigt forsknings- och utvecklingsavtal i samarbete med Lappeenranta tekniska universitet (LUT), TuuliSaimaa och TuuliMuukko.
Överenskommelsen Ă€r ett perfekt ramverk för att fördjupa förstĂ„elsen för hur vindkraftverk fungerar i nordiska klimatförhĂ„llanden för att ytterligare förbĂ€ttra funktion, prestanda och tillförlitlighet, skriver företagen. Forskargrupperna kommer ocksĂ„ undersöka tillĂ€mpningen av avancerade sensorer för detektering av is speciellt pĂ„ rotorbladen.

I och med avtalet kommer LUT, den största forsknings-och utbildningsenheten i den finska energisektorn, tillföra akademisk kompetens genom aktiva professorer och forskare, medan vindkraftoperatören TuuliMuukko bidrar med empirisk FoU-verksamhet och Alstom tillhandahÄller teknik och projektledning.

‑ Vi Ă€r mycket glada över FoU-samarbetet med Lappeenranta tekniska universitet och TuuliMuukko, sĂ€ger Nils Lannefors, landschef för Alstom i Sverige. Samarbetet kommer definitivt att stĂ€rka vĂ„r kompetens och nĂ€rvaro pĂ„ den nordiska marknaden för vindkraft. Vi Ă€r ocksĂ„ mycket nöjda med Alstoms första referensanlĂ€ggning för nordisk vindkraft vilken vi har kunnat genomföra pĂ„ kort tid i vinterförhĂ„llanden.

- Vindkraftparken visar att anvÀndningen av den senaste vindturbintekniken möjliggör lönsam produktion av vindkraft i lÄga och medelhöga vindlÀgen och inte bara i blÄsiga kustomrÄden, sÀger Olli Pyrhönen, professor för vindkraftteknik pÄ LUT. Forskning inom turbinteknik Àr inte vÀrdefull utan giltig mÀtning med riktig utrustning under olika vÀderförhÄllanden. Muukko vindkraftpark och samarbetet med Alstom kommer att ge oss en unik möjlighet att samla in och analysera vÀrdefullt forskningsmaterial. Vi Àr mycket glada över det framtida FoU-samarbete med Alstom samt möjligheten att kommunicera och utbyta idéer direkt med Alstom teknikteam.

- Jag anser att den forskning som ska genomföras i Muukko kommer att hjÀlpa oss att ytterligare förbÀttra effektiviteten i produktionen av TuuliSaimaas vindkraftparker, kommenterar Petteri Laaksonen, vd för TuuliSaimaa. NÀr det gÀller tekniska förbÀttringar rÀknar jag med en Ànnu bÀttre avisningprocess, förbÀttringar av produktionsautomatisering och turbinstyrning för att i framtiden öka den Ärliga elproduktionen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1