Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© beata-wojciechowska-dreamstime.com Elektronikproduktion | 23 augusti 2013

Status Quo för Impact Coatings

Bolagets intÀkter sjönk till 1 455 tkr (3 459 tkr) medan resultatet förbÀttrades till -5 631 tkr (-7 053 tkr) till följd av de kostnadsnedskÀrningar som genomfördes under 2012.
För att kringgÄ de svÄrigheter som förelegat att slÄ sig in pÄ systemmarknaden utan tillrÀckligt mÄnga referenser, fokuserar Impact kortsiktigt pÄ typiska early adopters. Potentialen hos dessa Àr mindre men de bedöms ha en kortare vÀg till beslut och en högre riskbenÀgenhet Àn större, mogna kunder. Denna fokusering förvÀntas öka pÄ basen av referensinstallationer som verifierar systemens driftsduglighet i industriell produktionsmiljö.

FörÀndrad strategi

”Fram till nu har Bolaget bedrivit en i huvudsak applikationsorienterad affĂ€rsutveckling. Utvalda kunder med specifika applikationer har erbjudits konkreta lösningar, frĂ€mst baserade pĂ„ unika belĂ€ggningsprocesser. Ambitionen har varit att utveckla nischer dĂ€r andra leverantörer av PVD-teknologi inte Ă€r verksamma eller inte har förutsĂ€ttningar att konkurrera. Detta har fĂ„tt till följd att belĂ€ggningssystemen kommit att fĂ„ en mer underordnad betydelse för affĂ€rsprocesserna.

De affÀrer som hittills nÄtt avslut har dock inte varit en effekt av denna applikationsorientering. IstÀllet har dessa kunder valt system frÄn Impact Coatings pÄ grund av systemens produktionseffektivitet och i hÄrd konkurrens frÄn andra systemleverantörer. De driftserfarenheter som nu finns verifierar ocksÄ systemens driftsduglighet under lÄng tid i industriell produktionsmiljö.

Med dessa erfarenheter som bas avser dĂ€rför Bolaget att komplettera inriktningen mot specifika applikationer sĂ„som brĂ€nsleceller och elektriska kontakter, med en mer generell systemorientering. Detta skall ske genom att i högre grad konkurrera med andra systemleverantörer om de kunder som sjĂ€lva behĂ€rskar applikationsteknologin men som efterfrĂ„gar mer effektiv kapacitet för sin PVD-produktion.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1