Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© confidential info dreamstime.com Elektronikproduktion | 27 augusti 2013

Low end-marknaden tar över

DRAMeXchange, tillhörande analyshuset TrendForce, skriver att skillnaderna mellan de olika varumÀrkena inom smartphones blir allt mindre nÀr fler komponenter och specifikationer standardiseras.
De stora varumÀrkena förvÀntas flytta en hel del fokus till marknaden kallad low-to-mid end, alltsÄ billigare telefoner som bland annat gÄr bra pÄ tillvÀxtmarknader. Detta efter att high end-segmentet nÄtt en hög grad av mÀttnad som gör det svÄrt att sÀlja i stora volymer i de rika lÀnderna.

TrendForce tror att proportionen av marknaden som finns i low-to-mid end-segmentet kommer att öka frÄn 50 procent det hÀr Äret till 70 procent 2014.

För att skydda sina intÀkter har flera tillverkare av NAND Flash-minnen valt att inte gÄ ut med en aggressiv prisstrategi detta Är. Det leder till att priserna pÄ minnen Àr relativt stabila. Det gör ocksÄ att minnesmÀngder i enheterna inte ökar lika snabbt dÄ tillverkarna av mobila enheter vill kontrollera kostnaderna.

För low end-tablets har minnesmÀngden exempelvis gÄtt ned mot 8 GB minne fÄn 16 GB. Det hÀr beror delvis ocksÄ pÄ det faktum att det idag finns effektivare möjligheter för sÄ kallad molnlagring.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2