Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© gunnar3000-dreamstime.com Mönsterkort | 30 augusti 2013

Debatt: Sluta sälja mönsterkort till distributörer

Idag publicerar evertiq en debattartikel av A.Soon, teknologichef hos estländska mönsterkorts-tillverkaren Brandner PCB. Temat är: Därför bör europeiska tillverkare inte sälja kort till mönsterkorts-distributörer.
Det eviga samtalsämnet bland tillverkare av mönsterkort är den stora framgången som distributörer av kinesiska kort har haft på den europeiska marknaden. Majoriteten av de lokala tillverkarna tror att skälet är billigare priser. Det är dock inte hela sanningen. Om vi tittar på vilka argument majoriteten av distributörerna har, kommer vi att se att samtliga erbjuder det fulla paketet (proto-serier, små serier, stora serier och olika teknologier) - på en enda plats, från en enda leverantör. En sådan strategi gör processen att köpa mönsterkort väldigt läglig för kunder och exkluderar lokala tillverkare från att ha direkt kontakt med dessa.

"Varför ska kunder betala extra pengar till distributörer om man kan beställa direkt från europeiska tillverkare?"
Samtidigt kan vi se att distributörerna tvingas använda europeiska tillverkare för snabba proto-leveranser. Gör de inte det är de inte konkurrensmässiga i fråga om leveranstid. Slutsatsen som man kan dra är att europeiska fabriker bör undvika att samarbeta med distributörer och därigenom nå följande konsekvenser:

1. Distributörer kommer att förlora delar av sina säljargument; nämligen policyn att du kan få allt du behöver från en enda källa – något som inte längre blir möjligt.

2. Europeiska tillverkare kommer att kunna etablera direktkontakt med kunder, något som skulle göra att tillverkarnas kundportfölj utökas och som i sin tur gör att de blir mindre sårbara när plötsliga minskningar I kunddatabasen sker. Helt enkelt, tidigare var det distributören som ackumulerade dussintals kunder och som agerade ensam kund för tillverkaren, nu skulle tillverkaren själva vinna majoriteten av kunderna.

3. Genom att rimligt använda skillnaden mellan säljpriset hos tillverkaren och säljpriset hos distributören kan priset för kunden också sänkas. Varför ska kunder betala extra pengar till distributörer om man kan beställa direkt från europeiska tillverkare?

Det går bara att dra en slutsats: Vi bör sluta samarbeta med distributörer när det gäller expressleveranser, något som kommer föra in nytt liv i processen gällande tillverkning av mönsterkort.

A.Soon
/Chief Technologist/
Brandner PCB

Översättning från engelska.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1