Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bernardo-varela-dreamstime.com Elektronikproduktion | 30 augusti 2013

Obducat med i projekt MATSENS

Obducat, tillverkare av litografilösningar baserade pÄ nanoimprintlitografi och elektronstrÄlelitografi, deltar i ett transnationellt projekt kallat MATSENS. MÄlet Àr att utveckla nya smarta material för elektrokemiska sensorer.
Konsortiet bestÄr av partners frÄn tre lÀnder, Spanien, Storbritannien och Sverige. Projektet koordineras av Micrux Technologies frÄn Spanien. Partnern frÄn Storbritannien Àr Intrinsiq Materials. Projektet startar den 1 september 2013 och löper över tvÄ Är med en total budget om 700 kEUR.

– Inom omrĂ„det elektrokemiska biosensorer Ă€r det av yttersta vikt att nya elektrĂ„dytor och igenkĂ€nningselement utvecklas som ger en hög stabilitet, kĂ€nslighet och selektivitet vid analys av olika biomarkörer. Med hjĂ€lp av framsteg inom materialvetenskap och nanoteknologi Ă€r det möjligt att frbttra elektrodytornas funktionalitet genom att anvnda tunn och tjockfilmsteknik för tillverkning av elektroder i olika material och med olika design. Nanoimprintlitografi anvĂ€nds för att modifiera elektrodytor genom nanostrukturering vilket leder till en förbĂ€ttrad kĂ€nslighet och selektivitet i biosensorerna, skriver Obducat.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2