Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aydindurdu-dreamstime.com Komponenter | 10 september 2013

Kommer Hynix-branden påverka embedded-segmentet?

VDC Research förväntar sig att den brand som bröt ut den 4:e september hos minnestillverkaren Hynix kommer att ha en påverkan på spelare inom embedded-fältet.

Uppfattningen att leveransstörningar kommer att ske har redan påverkat priserna på DRAM. Hynix försöker hålla tillbaka effekterna, men troligen kommer de att befinna sig mellan en temporär, kortare stängning till en stor industriell påverkan, som vissa investerare bedömer. Givetvis är kombinationen av renrum och tjock svart rök inte idealisk och lär få konsekvenser även om utrustningen i sig självt inte skadats. Det kan helt enkelt vara så att stora delar av fabriken är förorenad. I ett värsta scenario kan det ta mycket långt id att återställa, med följande effekter:
  • Vissa av Hynix leveranser kan bli mindre tillförlitliga, och påverka tillgången.
  • Vissa produkter kan också ha en högre andel komponenter som inte håller utsatt tid (failure rate), speciellt över de längre tidsspann som en inbyggd dator är tänkt att verka inom.
  • Huruvida något av detta blir sant återstår att se, då embedded-spelarna traditionellt är försiktiga och söker andra leverantörer.
----- Källa: Blog VDC Research
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2020-05-28 10:59 V18.6.7-2