Komponenter | 29 september 2000

Överskottskomponenter på Nätet

Partminer har introducerat en ny tjänst för handel av överskottskomponenter.
Amerikanska Partminer var en av de webbplatser som var tidigt ute med handel av komponenter över nätet. Nu lanserar de en ny tjänst kallad Excess Trade Zone (XTZ). Denna syftar till att hjälpa elektronikproducenter med lagerhållning och att göra komponenter tillgängliga för andra kunder. Detta rapporterar den norska tidningen EletronikkNet.

XTZ kommer att samarbeta med elektronik- och kontraktstillverkare med höga överskottslager av komponenter för att kunna handla med dessa snabbare än via de vanliga distributionskanalerna.

I och med detta går Partminer ifrån sin nuvarande affärsmodell med auktioner. Det har varit problem med att köpare bjuder på produkter och sedan har säljaren bestämt sig för att dra tillbaka sitt erbjudande.

XTZ ska så småningom även överta fysiska överskottslager för att kunna kvalitetssäkra och garantera att kunderna får vad de har beställt.

Partminers e-marknad för komponenter, finns på www.freetradezone.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1