Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© albert lozano dreamstime.com Elektronikproduktion | 01 oktober 2013

Almi startar mentorprogram för unga

Det behövs fler unga företag som vÀxer, konstaterar Almi. DÀrför startar man nu ett specialanpassat mentorprogram.
Av Sveriges cirka 427'000 aktiebolag drivs runt 6'500 eller 1,5 procent av unga entreprenörer som Àr 30 Är eller yngre. Av dessa Àr 20 procent kvinnor. För att öka möjligheterna för unga företagare som Àr beredda att vÀxa startar Almi frÄn Ärsskiftet ett mentorprogram, sÀrskilt utformat för unga företagare.

– MĂ„nga av de unga entreprenörerna Ă€r tillvĂ€xthungriga och har en stark potential men har mindre erfarenhet av företagande. Vi Ă€r övertygade om att en erfaren mentor, en utbildning i framför allt styrelsearbete och tillgĂ„ng till ett affĂ€rsnĂ€tverk kommer att pĂ„skynda tillvĂ€xten i företagen, sĂ€ger Marie Ahlgren, affĂ€rsomrĂ„deschef hos Almi.

Mentorprogrammet Unga Entreprenörer startar efter Ärsskiftet och rekryteringen Àr i full gÄng. 120 unga företagare kommer att antas och fÄr förutom en mentor, ett affÀrsnÀtverk ocksÄ ett utbildningsstipendium pÄ 10'000 kronor. Den egna insatsen Àr 1'000 kronor medan vÀrdet för varje deltagare uppskattas till 60.000 kronor. De som inte fÄr plats i just denna specialsatsning kan dessutom söka till Almis löpande mentorprogram.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2