Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© baloncici-dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 oktober 2013

Hexagon köper Airborne Hydrography AB

MÀtföretaget Hexagon förvÀrvar Airborne Hydrography AB (AHAB), en leverantör av luftburna laser-baserade mÀtsystem för hydrografiska och topografiska mÀtningar.
AHAB har sitt sÀte i Jönköping och bildades 2002. Kunder Äterfinns inom internationella mÀtföretag och offentliga organ vÀrlden över. Bolaget utvecklar hydrografisk och topografisk programvara samt system för kartlÀggning av land, kustomrÄden och havsbottnar. I AHABs produktportfölj ingÄr LiDAR-teknologi för mÀtning av havsdjup frÄn luften. Med den kan motsvarigheten till topografiska kartor framstÀllas, föremÄl under havsytan upptÀckas samt djupa och grunda hav och kustomrÄden kartlÀggas och övervakas.

– Hydrografisk mĂ€tning med hög precision Ă€r av sĂ€rskilt stor vikt för att övervaka och bemöta förĂ€ndringar i havsnivĂ„n, hantera översvĂ€mningar samt för att överblicka skador pĂ„ kuster till följd av naturkatastrofer, sĂ€ger Hexagons VD och koncernchef Ola Rolln. Med AHABs portfölj kommer Hexagon in pĂ„ den vĂ€xande marknaden för mĂ€tning av djupa och grunda hav samt topografisk kartlĂ€ggning av kustomrĂ„den. Lösningarna har avgörande betydelse för sĂ€kerheten i kustomrĂ„den och bidrar till snabb Ă„teruppbyggnad av drabbade regioner.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2