Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Yokogawa Elektronikproduktion | 10 oktober 2013

Testpower AB ser dagens ljus

Yokogawa, som sÀljer bland annat testutrustning, kommer att stÀnga Sverigekontoret. IstÀllet tas försÀljningen över av nystartade Testpower AB.
Yokogawa arbetar med att sÀlja utrustning för elektronikindustrin. Tidigare arbetade företaget i stor utstrÀckning mot telekom. Med tiden har fokus i Skandinavien kommit att förskjutas mot testutrustning. HÀr har man gÄtt frÄn en omsÀttning pÄ tre miljoner i början av 2000-talet till dagens 13 miljoner, nÄgot som möjliggjorts av det dotterbolag som man haft inom testomrÄdet.

– Nu har vi hamnat pĂ„ en nivĂ„ dĂ€r det stannat av lite. DĂ€rför togs ett gemensamt beslut och vi har kommit fram till att distributionsmodellen Ă€r bĂ€ttre, sĂ€ger Johan Waldelius, tidigare Sales Manager hos Yokogawa.

Johan Waldelius Àr ocksÄ ansvarig för det nya bolaget Testpower AB som kommer att ta över Yokogawas Ätaganden i Sverige, Danmark och Norge. För kunderna ska detta ske sömlöst.

– Fördelen Ă€r att vi fĂ„r in ny energi, kan vara mer flexibla och serva kunderna bĂ€ttre lokalt. Det Ă€r nyttan rent affĂ€rsmĂ€ssigt. Privat Ă€r det sĂ„ klart spĂ€nnande att starta ett företag. Vi fĂ„r behĂ„lla allting vi haft men fĂ„r Ă€ndĂ„ in lite nytt. Vi kommer bland annat fĂ„ in nya produkter. De senaste Ă„ren har det varit lite tomt pĂ„ den fronten men den nya modellen gör det lĂ€ttare dĂ„ vi kan agera mer sjĂ€lvstĂ€ndigt.

Bilden: Norman MacLeod, Financial Manager Yokogawa, Europe, Johan Waldelius, Measurement Advisor/owner Testpower AB.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2