Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© samuel_micut-dreamstime.com Elektronikproduktion | 17 oktober 2013

Elektronikkonsult fyller 25 år som AB

Den 17:e oktober 1988 Àr det exakt 25 Är sedan Elektronikkonsult registrerades som aktiebolag.
Redan för 35 Är sedan bestÀmde sig Ove Schöld och Bertil Ernberg för att starta Elektronikkonsult. DÄ drevs bolaget som ett handelsbolag innan man 1988 alltsÄ blev aktiebolag.

Vd Vidar Wernöe berÀttar i ett pressmeddelande:

”Redan frĂ„n början kom Elektronikkonsult med i uppbyggnaden av den svenska mobilindustrin genom ett samarbete med Radiosystem. Bertil Ernberg var arbetskollega pĂ„ Magnetic med bland annat Torbjörn Johnson och Tommy Moberg nĂ€r dessa i juni 1978 grundade Radiosystem. VĂ„rt ansvarsomrĂ„de blev all kraftutveckling och konstruktion av mönsterkort till företagets första NMT- basstationer. Sedan dess har Elektronikkonsult varit med i utvecklingen av mĂ„nga generationer mobiltelefonisystem.”

Fokuset har ocksÄ varit detsamma efter 1978, nÀmligen konstruktion av elektronikprodukter med fokus pÄ strömförsörjning, kraftelektronik och mönsterkortsdesign. FrÄn att historiskt ha haft stort tyngdpunkt pÄ telekom Äterfinns idag de största kunderna stora globala industriföretag. Kraftlösningarna finns i allt ifrÄn fartyg, fordon, tÄg, inom oljeindustrin, i försvarselektronik och medicintekniska produkter.

”De flesta uppdrag Ă€r nyutveckling men 2009 startades KraftDoktorn med syfte att pĂ„ ett enkelt sĂ€tt hjĂ€lpa konstruktörer och företag som hade problem med sina elektronikkonstruktioner. En viktig anledning till att KraftDoktorn startades var att vi under flera Ă„r regelbundet kom i kontakt med företag som hade stora bekymmer med sina konstruktioner. MĂ„nga av problemen kunde vi lösa med mycket begrĂ€nsade insatser. Att hjĂ€lpen har varit uppskattad Ă€r nĂ„got vi mĂ€rkt”, sĂ€ger vd Vidar Wernöe.

Han fortsÀtter:

”Idag har Elektronikkonsult 19 anstĂ€llda med specialistkompetens inom kraftelektronik och mönsterkortslayout. MĂ„lsĂ€ttningen framĂ„t Ă€r att utveckla företaget vidare, ett arbete som pĂ„gĂ„r. En mycket tydlig signal frĂ„n vĂ„ra kunder Ă€r dock att bibehĂ„lla vĂ„rt fokus inom kraftelektronik. Under hösten har vi byggd upp en ny och förbĂ€ttrad EMC-mĂ€tplats dĂ€r vi kan göra riktiga pre-compliance mĂ€tningar, nĂ„got som underlĂ€ttar stort för vĂ„ra kunder. Att vi numera ocksĂ„ kan göra tillverkningsunderlag och mönsterkortslayouter i Altium Designer Ă€r nĂ„got som flera kunder uppskattar.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2