Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bahar-bostanci-dreamstime.com Komponenter | 28 oktober 2013

Minus hos Obducat

Nanoteknik-boalget Obducat i Lund fortsÀtter att brottas med siffrorna. Resultatet för perioden januari september ligger pÄ -6,6 miljoner kronor.
För kvartalet landade resultatet pÄ -2,0 miljoner med en omsÀttning pÄ 6,8 miljoner kronor.

Obducat skriver:

”I all vĂ€sentligt Ă€r den lĂ„ga orderingĂ„ngen en konsekvens av tidsförskjutningar i upphandlingprocess hos sĂ„vĂ€l akademiska kunder som industriella kunder. UtvĂ€rderingar pĂ„gĂ„r med ett flertal kunder med en positiv utveckling varför det finns god förhoppning att den orderingĂ„ng som förvĂ€ntats under tredje kvartalet kan sĂ€kras under fjĂ€rde kvartalet.

Den samlade orderingÄngen för perioden uppgick till 23,6 (13,3) MSEK vilket Àr en förbÀttring jÀmfört med föregÄende Är. I orderingÄngen ingÄr förutom en order frÄn Kimberly-Clark pÄ en Sindre pilotproduktionslinje, systembestÀllningar och systemuppgraderingar frÄn universitet och institut i Portugal, Indien, Japan och Kina.

Aktörerna i LED-industrin Ă€r fortsatt försiktiga med nyinvesteringar. Beslutskriterierna för investeringar baseras i allt vĂ€sentligt pĂ„ CoO (Cost of Ownership) och den potential kunderna bedömer det finns för att förbĂ€ttra lönsamheten genom nyinvesteringar och teknikbyte. Parallellt utvĂ€rderas möjligheterna till att förbĂ€ttra effektiviteten i LED-chipen – detta arbete har tagit lĂ€ngre tid Ă€n förvĂ€ntat. Obducat har ett flertal pĂ„gĂ„ende samarbeten som syftar till att definiera en ny produktionsprocess för tillverkning av mikro- sĂ„vĂ€l som nanobaserade LED-chip. Kunderna i dessa projekt gör fortsatt bedömningen att investeringsbeslut kommer att fattas under 2013.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2