Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© michal-kowalski-dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 november 2013

Sjätte AP-fonden investerar i Salcomp

Den svenska SjÀtte AP-fonden investerar i finlÀndska Salcomp, mest kÀnt för sin tillverkning av laddare för mobiltelefoner, surfplattor och andra mobila enheter.
Investeringen innebÀr ocksÄ att SjÀtte AP-fonden ingÄr partnerskap med Nordstjernan, som förblir majoritetsÀgare. AP-Fonden kommer genom ett holdingbolag förvÀrva 45 procent av aktierna i Salcomp Oyj medan Nordstjernan förblir majoritetsÀgare med 55 procent av aktierna.

– Vi bedömer att investeringen kommer att skapa lĂ„ngsiktigt god avkastning för det svenska pensionssystemet. Salcomp som i dag har en ledande position pĂ„ en global marknad, har goda tillvĂ€xtmöjligheter i en expansiv bransch. Vi ser fram emot att aktivt bidra i arbetet med att utveckla Salcomp. Detta gör vi tillsammans med bolagets ledning och tillsammans med Nordstjernan, sĂ€ger Karl Swartling, vd SjĂ€tte AP-fonden.

– Salcomps framgĂ„ng bygger pĂ„ ett Ă€kta engagemang att tjĂ€na vĂ„r imponerande och globala kundbas, och investeringen av en större svensk pensionsfond Ă€r ett bevis pĂ„ vĂ„rt starka team, produktkapacitet, en verksamhet i vĂ€rldsklass samt företagets normer för ansvarstagande, sĂ€ger Markku HangasjĂ€rvi, vd Salcomp.

Under de senaste tolv mÄnaderna har Salcomp haft en nettoomsÀttning om 466 MEUR och omsÀttningen vÀntas fortsÀtta vÀxa med tvÄsiffrigt tal Àven under Är 2014. Salcomp har cirka 13'000 anstÀllda och produktionsanlÀggningar i Kina, Indien och Brasilien. Företaget har Àven kontor i Finland, Taiwan, Sydkorea, USA, Japan och Hongkong.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2