Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© nikolai-sorokin-dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 november 2013

Hexatronic tar över Ericsson-verksamhet

Som evertiq tidigare rapporterat om fördes lÄngt gÄngna samtal mellan Hexatronic och Ericsson om kablage-verksamheten i Hudiksvall. Mycket riktigt blev det ocksÄ sÄ att Hexatronic tar över delar av verksamheten.
Hexatronic har nu tecknat ett bindande avtal om förvÀrv av Ericssons telekomkabel-verksamhet i Hudiksvall. Tanken Àr att driva vidare fiber- och sjökabelverksamheten lÄngsiktigt. Bolaget kommer Àven under en övergÄngsperiod att tillverka delar ur det tidigare kopparkabelsortimentet. Namnet pÄ bolaget, understÀllt Hexatronic , blir "Hexatronic Cables & Interconnect".

Det hÀr innebÀr ocksÄ att 85 arbetstillfÀllen rÀddas. Ett tjugotal kommer att arbeta med kopparkabelproduktionen tills den Àr avslutad. VerkstÀllande direktör blir Hexatronics koncernchef Gert Nordin.

– Jag och ett litet team inom koncernen har arbetat intensivt under mĂ„nader för att fĂ„ denna affĂ€r till stĂ„nd. Det Ă€r ett stort steg för koncernen. Vi fĂ„r nu ett komplett produktprogram för fiberinfrastruktur. De ingĂ„ende bolagen i koncernen kompletterar varandra till fullo. Vi Ă€r övertygade att vĂ„ra kunder, gamla som nya, kommer att uppskatta vĂ„rt nya erbjudande, sĂ€ger Gert Nordin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2