Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© serban-enache-dreamstime.com Elektronikproduktion | 04 november 2013

Chargestorm i samarbete med Volvo

Svenska Chargestorm, som levererar laddstationer för elfordon, har tillsammans med Volvo Car Group utvecklat vad de kallar "vÀrldens mest kraftfulla Portabla Laddbox" för ombord AC-laddare.
Den nya lösningen Äterfinns i Volvos nya modell av C30 Electric. Inuti finns en ombordladdare med effekten av 20kW (3-fas, 32A). Med C30 Electric laddas batteriet fullt pÄ 1,5 timme om ett trefasuttag avsÀkrat för 32A eller mer finns tillgÀngligt.

För att göra det enkelt att snabbladda via allmÀnt tillgÀngliga trefasuttag har Volvo i samarbete med Chargestorm tagit fram en portabel laddbox som levereras med bilen. Laddboxen Àr i storlek av en attachévÀska som förvaras i kofferten under fÀrd. Vid anvÀndning ansluts laddboxen till el-nÀtet via en trefashandske samt till bilen via typ 2 laddhandske pÄ kabel.

– Volvo har varit en av vĂ„ra önskekunder, sĂ€ger Patrik Lindergren, vd för Chargestorm. VĂ„r egenutvecklade hĂ„rdvara för elfordondsladdning med litet footprint och vĂ„r vĂ€l beprövade mjukvarustack har varit en bra bas vid den gemensamma utvecklingen av Volvos Portabla Laddbox. Vi Ă€r mycket glada och stolta över att fĂ„ leverera den Portabla laddboxen tillsammans med Volvo.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2