Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© rob hill dreamstime.com Embedded | 05 november 2013

Produktionslogistik, ett expertcenter på Prevas

I tvÄ decennier har Prevas utvecklat och levererat system för produktionslogistik till vÀrldsledande företag. Prevas tar dÀrför steget och startar ett Center of Excellence för Produktionslogistik.
Nordisk industri stĂ„r inför stora utmaningar. Ökad konkurrens gör att företag mĂ„ste se sig om efter nya och smartare lösningar. Det kan handla om produktivitet, optimering, kvalitet och leveranssĂ€kerhet eller kort och gott att rĂ€tt vara finns pĂ„ rĂ€tt plats i rĂ€tt tid.

Basen för Prevas nya expertcenter finns i Göteborg. I mer Àn 30 Är har Prevas specialister som tillhör expertcentret utvecklat system för produktionslogistik till industrin. Att kombinera ett verksamhets- och branschkunnande med innovativa systemplattformar möjliggör ett lÄngsiktigt attraktivt erbjudande av sÄvÀl experttjÀnster som högeffektiva system för produktionslogistik.

Produktionslogistik Àr ett omrÄde som fÄtt en allt större betydelse i industrin. Detta i takt med ökade krav pÄ kortare leveranstider och kvalitetsÀkerhet, en mer flexibel produktion och inte minst krav pÄ mindre kapitalbindning.

– För att hjĂ€lpa vĂ„ra kunder att konkurrera pĂ„ en global marknad har vi byggt upp ett antal expertcenter. DĂ€r erbjuder vi specialistprojektteam med specifik domĂ€nexpertis och teknikplattformar för lönsamma nyckelfĂ€rdiga lösningar, sĂ€ger Christer RamebĂ€ck, affĂ€rsomrĂ„deschef pĂ„ Prevas.

Processer och flöden Àr viktiga nyckelbegrepp i produktionslogistiken. Det handlar om att styra, övervaka och optimera var en vara finns i produktionen, samt vart och hur varan ska förflyttas i efterföljande steg av produktionskedjan. Utmaningarna bestÄr bland annat i att se till att flöden, lagerhÄllningar och förflyttningar utformas och utförs sÄ effektivt som möjligt.

– Det Ă€r otroligt spĂ€nnande att fĂ„ vidareutveckla Prevas redan kraftfulla erbjudande av system, plattformar och tjĂ€nster inom produktionslogistik. VĂ„r breda och djupa kompetens som finns inom företaget ger oss en möjlighet att hjĂ€lpa vĂ„ra kunder att lyckosamt ta sig an framtida utmaningar för att stĂ€rka sin konkurrenskraft, sĂ€ger HĂ„kan Serner, chef för expertcenter Produktionslogistik.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2