Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© beisea dreamstime.com Elektronikproduktion | 08 november 2013

Apple tittar bortom Foxconn

Efter ett antal rapporter om usla arbetsförhÄllanden och krÀnkningar av arbetarnas rÀttigheter vid flera av Foxconns enheter, rapporteras det att Apple sprider ut delar av produktionen, bort frÄn EMS-jÀtten.
Förutom de nÀstintill Ärliga rapporterna om hur arbetarna behandlas vid Foxconns enheter, sÄ finns det Àven en och annan pÄgÄende dispyt mellan bolagen. FrÄgan Àr, försöker Apple distansera sig frÄn Foxconn som namn, för att skydda varumÀrket? Möjligt, men inte inte pÄ ett betydande sÀtt.

För att bidra till att öka inventering, tar Wistron pÄ sig produktionen av den nya iPhone 5c, och Compal kommer att tillverka de nya iPad mini enheterna, rapporterar Wall Street Journal.

Compal har Àven öronmÀrkt en hel anlÀggning i Kina för nÀsta Ärs iPhone, trots att Apple inte har kontaktat dem om smartphoneproduktion, skriver WSJ.

Apples har en relativt lÄng relation med Foxconn och företagen Àr beroende av varandra. SÄ nej, Apple kommer inte att helt distansera sig frÄn Foxconn. Volymerna Àr alldeles för stor för nÄgon annan att - enbart - hantera, och det Àr för mycket historia mellan bolagen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1