Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mopic_dreamstimes.com Analys | 13 november 2013

Intryck från Productronica

DÄ har Productronica gÄtt in pÄ sin andra dag. Och hur Àr stÀmningen pÄ marknaden?
SÄ vad kan sÀgas om sjÀlva mÀssan sÄ hÀr lÄngt? Jo, den Àr vÀlbesökt. Faktum Àr att de flesta som vi talat med var mycket positivt överaskade under gÄrdagen och det som upplevdes som mycket höga besökstal för en dag 1. Idag Àr den dagen som de stora förhoppningarna ligger pÄ, och de flesta beskrev allt som hÀnde igÄr som "en bonus". Att sia om besökstalen Àr svÄrt, men det ser ut att gÄ mot en stadig ökning mot föregÄende Productronica.

MÀssan har ocksÄ en mer internationell besöks- och utstÀllargrupp. MÄnga utstÀllare beskrev igÄr att de haft fler leads frÄn lÀnder de traditionellt set inte gjort affÀrer med, snarare Àn bara i nÀromrÄdet. Productronica sjÀvla gör bedömningen att det Àr ungefÀr 10 procent fler internationella besökare Àn vad det var 2013.

Och lite om samtalsÀmnen: Det man kan konstatera Àr att mÄnga företag som arbetar med utrustning hade det relativt sett ganska tufft 2012 och starten av 2013. Investeringsviljan i framför allt Europa sjönk i samband med Euro-problem. Nu ser kurvan ut att peka svagt uppÄt. Tyskland Àr givetvis den stora pÄdrivaren i regionen, framlyft av bland annat en stark fordonsindustri. MÄnga Àr dÀrför intresserade av Tyskland som marknad. Allt som allt verkar stora förhoppningar vila pÄ 2014.

Det amerikanska budgetstrulet finns ocksÄ pÄ mÄngas lÀppar. Denna region har ocksÄ varit ostadig under en period, redan före de senaste turerna. Nu har kanske ryktet om den tidigare stabila amerikanska ekonomin fÄtt sig en extra törn.

Asien driver fortfarande pÄ starkt Àven om en lÀgre takt som bekant nu prÀglar marknaden. Fortfarande Àr det hÀr en intressant region som ocksÄ genomgÄr omstÄllningar i form av ökad kapacitet ocksÄ inom nisch-produkter snarare Àn bara som volymland. Detta gör att flera utrustningsföretag nu ser till just denna produktgrupp.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1