Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© edhar-yralaits-dreamstime.com Elektronikproduktion | 18 november 2013

Permanova Lasersystem AB levererar till Volvo

Permanova Lasersystem AB har kört igÄng en laserstation i Malaysia för lasersvetsning och -lödning av kaross.
Stationen körs i automatik, med manuell inladdning. Den klarar flertalet av de Volvo-modeller som produceras world-wide, men hÀr i lÀgre Ärsvolymer.

Laserstationen Àr baserad pÄ en 4 kW Trumpf disklaser, som via tre fiberutgÄngar betjÀnar tre ABB-robotar, placerade pÄ tvÄ Äkrörelser. TvÄ av robotarna Àr utrustade med Permanovas nya lasersvetsverktyg, WT04 ST, med fogföljning. De anvÀnds för svetsoperationer pÄ tak mot sida, A-stolpe-förstÀrkningar och -dörröppning. Den tredje roboten bÀr ett lödverktyg för laserlödning av bakre takdel mot ringframe, respektive ringframe mot D-stolpe.

”Det Ă€r alltid en utmaning att genomföra ett sĂ„ pass avancerat laserprojekt sĂ„ lĂ„ngt borta frĂ„n vĂ„r hemmabas i Sverige”, sĂ€ger Permanovas projektledare Lars-Erik Jansson. ”Men vĂ„ra projektingenjörer har en bĂ„de djup och allsidig teknisk kompetens och visar ett enormt engagemang. Var och en av dem kan klara alla delar av projektet, inklusive lasersvets- och lödprocesserna. En stor hjĂ€lp i övrigt Ă€r givetvis Volvo Cars internationella professionalitet som projektmottagare.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2